Csökkenti katonai tevékenységét Oroszország Ukrajnában

Előrelépés történt az orosz és ukrán delegációk tárgyalásának első napján Isztambulban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 29. 15:47
CAVUSOGLU, Mevlüt; ERDOGAN, Recep Tayyip; PUTYIN, Vlagyimir
Isztambul, 2022. március 29. A török elnökség által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török államfõ (j2) köszönti a delegáltakat az orosz-ukrán béketárgyalások újabb fordulója elõtt Isztambulban. Jobbról Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Török elnökség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium úgy döntött, hogy alapvetően csökkenti a katonai tevékenységet Kijev és Csernyihiv térségében –  jelentette ki a tárca helyettes vezetője kedden.

A tárgyalások az Ukrajna semlegességéről és atomfegyver-mentességéről szóló megállapodásról gyakorlati dimenzióba léptek, így az a döntés született, hogy a bizalom erősítése céljából radikálisan csökkentik a katonai tevékenységet Kijev és Csernyihiv térségében

– jelentette ki Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes Isztambulban, az orosz és ukrán fél között tartott tárgyalások első napján.

Vlagyimir Megyinszkij, az orosz küldöttség vezetője megállapította, hogy lényegi megbeszélések folytak. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója, az ukrán küldöttség tagja újságírók előtt Isztambulban kijelentette, hogy Kijev számára továbbra is kulcsfontosságúak az Ukrajna biztonságát szavatoló nemzetközi garanciák, mielőtt beleegyezne a tűzszünetbe.

Borítókép: Recep Tayyip Erdogan török államfő (j2) köszönti a delegáltakat az orosz–ukrán béketárgyalások újabb fordulója előtt Isztambulban. Jobbról Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter (Fotó: MTI/AP/Török elnökség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.