Eltitkolták a támadó bőrszínét

Több mint százszor megütött, megrugdosott és leköpött egy idős ázsiai nőt az az agresszív afroamerikai férfi, akiről a híradásokban nem közölték a bőrszínét, ehelyett inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy a fekete bőrűek és az ázsiaiak egyre többször vannak kitéve gyűlölet-bűncselekményeknek - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 03. 18. 17:47
AFROAMERIKAI FÉRFI
AFROAMERIKAI FÉRFI Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 67 éves ázsiai nőt több mint 125-ször fejen és arcon ütött, megtaposott és leköpött egy gyűlölet-bűncselekmény során New Yorkban egy afroamerikai férfi. A nőt az eset után kórházba kellett szállítani, mivel eltört az arccsontja és agyvérzést kapott a támadás során.

A mainstream média azonban nem közölte a támadó etnikai hovatartozását, legtöbbször egy férfinak azonosították, később pedig elárulták, hogy 42 éves és Tammel Esco a neve. Az afroamerikai férfi először hátulról ököllel megütötte, az ázsiai nőt, majd másfél percig verte, végül egyszerűen otthagyta a földön vonagló áldozatát. A rendőrség szerint a támadó rasszista kijelentéseket tett, amikor a nő elhaladt mellette az utcán nem sokkal a támadás előtt.

“Ez az egyik legborzasztóbb támadás, amit valaha láttam. Egy tehetetlen nőt aljas dolog megverni, pláne akkor, ha csupán a származása jelent problémát a támadónak” – mondta John J. Mueller yonkersi rendőrparancsnok hétfői nyilatkozatában, amiből szintén kimaradt, hogy az elkövető afroamerikai származású.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy Esco “ázsiai ribancnak” nevezte a nőt, amikor az elment mellette a lakóház előtt.

Esco követte őt az épület bejáratához, majd ezután megverte. A támadó etnikai származása csak azután derült ki, hogy nyilvánosságra hozták a támadásról készült felvételeket. A híradások ráadásul úgy számoltak be az esetről, hogy közben hangsúlyozták, hogy a fekete bőrűek és az ázsiaiak egyre többször vannak kitéve gyűlölet-bűncselekményeknek - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.