Joe Biden is részt vesz a jövő heti EU-csúcstalálkozón

A várhatóan az ukrán helyzetre fókuszáló értekezleten hazánkat Orbán Viktor miniszterelnök képviseli.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 18:39
BIDEN, Joe; PUTYIN, Vlagyimir
Washington, 2022. március 8. Joe Biden amerikai elnök bejelenti, hogy az Egyesült Államok betiltja az orosz kõolaj-, földgáz- és szénimportot az ukrajnai invázió megtorlásaként a washingtoni Fehér Házban 2022. március 8-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök jövő csütörtökön Brüsszelbe érkezik, hogy személyesen vegyen részt az uniós állam- és kormányfők csúcsértekezletén. A találkozó központi témája az oroszukrán háború lesz, hazánkat Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök képviseli majd. Az amerikai vizit tényét Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke erősítette meg a Twitteren. Mint azt írta, örömére szolgál, hogy a brüsszeli EU-csúcson folytatódhat az Egyesült Államok és az EU Ukrajnát illető, szoros együttműködése. – A transzatlanti egység és együttműködés kulcsfontosságú annak érdekében, hogy nyomást helyezzünk a Kremlre a megalapozatlan háború mielőbbi befejezése érdekében – írta. 

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár ugyancsak kedden jelentette be, hogy szintén jövő csütörtökön rendkívüli NATO-csúcstalálkozóra is sor kerül a belga fővárosban. Ide szintén várják az amerikai elnököt. A katonai szövetség egyeztetése is Ukrajnára fókuszál: Stoltenberg szerint az orosz invázió mellett az ukránoknak nyújtandó segítség, valamint a NATO védelmi és elrettentő kapacitásainak kérdése is terítékre kerül. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban 2022. március 8-án. (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.