Kárpátaljáról álmodoznak a magyarok az ukrán politikus szerint

Irina Verescsuk most tartotta fontosnak, hogy kirohanjon a magyar kormány ellen.

Magyar Nemzet
2022. 03. 23. 9:27
Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes.
Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes. Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Páros lábbal szállt bele Magyarországba Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes. A politikus kedd este Facebook-bejegyzésben rohant ki a magyar kormány ellen. 

Ahogy a hivatalos magyar vezetés Ukrajnával bánik mostanában, az még a volt Szovjetunió néhány orosz szatellitállamánál is rosszabb

– panaszolta. 

Az ukrán miniszterelnök-helyettes kifogásolta, hogy 

  • Magyarország nem támogatja az oroszok elleni szankciókat,
  • nem adunk fegyvereket,
  • más országoknak sem engedjük, hogy rajtunk keresztül szállítsanak fegyvert,
  • szerinte lényegében mindenre nemet mondunk.

Arról elfelejtett megemlékezni, hogy hazánk eddig minden büntetőintézkedést megszavazott, amelyben konszenzus volt az Európai Unióban, és hogy ha halálos fegyvert nem is, de már több százmillió forint értékű segélyszállítmányt küldtünk Ukrajnába, valamint több százezer menekültet fogadtunk be.

– Nagyon apró különbség van a budapesti hivatalos retorika, és a nyíltan oroszbarát pozíció között – folytatta.

Miért? Mert kedvezményesen akarnak orosz gázt vásárolni? Vagy mert csöndben a mi Kárpátaljánkról álmodoznak?

– támadott tovább. – Mi a helyzet a magyarországi emberekkel? Ők akarnak azok lenni, akik hátba akarnak szúrni minket, miközben mi nyomorgunk? Miért? Egy kis orosz alamizsnáért? – háborgott.

Végül azzal zárta gondolatait, hogy Magyarországnak a világ jó oldalára kell állni, nem ismételheti meg a II. világháború hibáit, amikor rosszul döntött.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes egyébként éppen aznap érezte fontosnak megosztani félelmeit Kárpátalja elvesztéséről, amikor a háború első kárpátaljai magyar áldozatát, a 29 esztendős Kis Sándort temették Ungváron. Kárpátalján egyébként is egyre feszültebb a helyzet, mára mindennaposak a légi riadók, minap provokatív SMS-eket küldtek ki ismeretlenek, amiben az állt, hogy „késhegyre a magyarokkal”, de a menekültek és a sorozás miatt is sokan elégedetlenek

 

Borítókép: Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes. (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.