Kegyetlen árvíz emésztett el két államot Ausztráliában + képgaléria

Árvíz pusztít Ausztrália keleti partján, több mint 150 ezer lakost szólítottak fel otthona elhagyására – jelentette kedden az AFP hírügynökség hatósági közlések alapján.

Forrás: MTI2022. 03. 01. 7:17
Lismore, 2022. február 28. Csónakokkal menekítik ki otthonaikból az embereket az Új-Dél-Wales állambeli Lismore-ban 2022. február 28-án. A heves esõzések miatt áradások sújtják Ausztrália északkeleti térségét. MTI/EPA-AAP/Jason O'Brien Fotó: Jason O'Brien
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tucatnyi folyó öntött ki Queensland és Új-Dél-Wales államokban. Ahol hirtelen jött az ár, ott sok lakos a háztetőre vagy más magaslati pontokra menekült.

Nyolc ember halt meg az árvíz miatt a hivatalos adatok szerint, de a hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma jóval nagyobb ennél.

Fotók forrása: MTI/EPA-AAP

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.