Moszkva szerint a személyes sértegetések nem segítenek

A Kreml szóvivője azt kifogásolta, hogy Joe Biden mészárosnak nevezte Vlagyimir Putyint.

MTI
2022. 03. 26. 19:56
BIDEN, Joe
Varsó, 2022. március 26. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a varsói Király Vár elõterében 2022. március 26-án. Biden elõzõ nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A személyes sértegetések tovább korlátozzák az orosz és az amerikai kormányzat közötti kétoldalú kapcsolatok lehetőségét – jelentette ki szombaton Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arra reagálva, hogy Joe Biden amerikai elnök Varsóban mészárosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Legalábbis figyelemre méltó ilyen szavakat hallani Bidentől, aki 1999-ben a koszovói háború idején Szerbia bombázását szorgalmazta. Emberek meggyilkolására szólított fel

– fogalmazott Peszkov a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának (Duma) elnöke hisztérikusnak nevezte Biden megjegyzését. Joe Biden szombat délután Varsóban a hivatalos lengyel–amerikai tárgyalások után a Nemzeti Stadionban a menekültek számára létesített ügyintéző központba látogatott el Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester kíséretében. A stadionban megtartott rövid sajtóértekezleten egy újságírói kérdésre, Mariupol bombázására vonatkozóan kijelentette: „Putyin egy mészáros”. Az utóbbi napokban Biden háborús bűnösnek és gyilkos diktátornak is nevezte már az orosz elnököt.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a varsói Király Vár előterében 2022. március 26-án (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.