Visszatérnek Szlovénia diplomatái az ukrán fővárosba, Kijevbe

„Azon dolgozunk, hogy az Európai Unió ugyanezt tegye” – írta Twitter-oldalára Janez Jansa miniszterelnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 21. 8:47
PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. március 21. Megsemmisült jármûvek egy tüzérségi támadásban megrongálódott lakóépület elõtt Kijevben 2022. március 20-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Rodrigo Abd Fotó: Rodrigo Abd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janez Jansa szlovén miniszterelnök néhány nappal meglepetésszerű kijevi útja után vasárnap bejelentette, hogy országának diplomatái visszatérnek az ukrán fővárosba. Ukrajnának közvetlen diplomáciai támogatásra van szüksége, és Szlovénia diplomatái hamarosan visszatérnek Kijevbe – közölte Jansa a Twitter-oldalán.

Azon dolgozunk, hogy az Európai Unió ugyanezt tegye

– tette hozzá.

Azt is írta, hogy a visszatérő diplomaták önként jelentkeznek a feladatra. Szlovénia nagykövete és további nagykövetségi alkalmazottak, akik a háború kitörésekor sok más ország diplomatájával együtt elhagyták Kijevet, a szlovén televízió beszámolója szerint a héten visszatérnek a városba. Jansa kedden utazott Kijevbe Mateusz Morawiecki lengyel és Petr Fiala cseh miniszterelnök kollégáival, valamint Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettessel együtt. Találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Denisz Smihal miniszterelnökkel, és bizonyságot tettek Ukrajna iránti szolidaritásukról az orosz támadás nyomán – írta beszámolójában a dpa német hírügynökség.

Borítókép: megsemmisült járművek egy tüzérségi támadásban megrongálódott lakóépület előtt Kijevben 2022. március 20-án (Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.