Az utolsó négy bányász holttestét is kiemelték a Zofiówka szénbányából

Az április 23-i bányabalesetben tíz vájár tűnt el, a holttestek felkutatását megnehezítette a bányát elárasztó víz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 27. 11:14
null
Jastrzebie-Zdroj, 2022. április 23. Tûzoltóautó a Jastrzebiei Széntársaság (JSW) Zofiówka szénbányája elõtt a dél-lengyelországi Jastrzebie-Zdrojban 2022. április 23-án, miután robbanás történt a bányában. A balesetben tíz ember eltûnt. A mentõcsapatoknak nincs kapcsolatuk a mélyben rekedt tíz bányásszal. A metánrobbanás 900 méteres mélységben történt. Négy napon belül ez a második bányaszerencsétlenség volt Lengyelországban. MTI/EPA/PAP/Zbigniew Meissner Fotó: Zbigniew Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó négy bányász holttestét is kiemelték a dél-lengyelországi Jastrzebie-Zdrojban található Zofiówka szénbányából, ahol április 23-án bányaszerencsétlenség történt egy földmozgás miatt − közölte a bányát üzemeltető Jastrzebiei Széntársaság (JSW) szerdán.

A balesetben tíz vájár tűnt el, közülük hatnak a holttestét az elmúlt napokban már kiemelték ki. A többiek felkutatása nehézkesen haladt, mert a mentőcsapatoknak először ki kellett szivattyúzniuk a szerencsétlenség helyszínét elárasztó vizet.

Sziléziában néhány nap leforgása alatt két bányakatasztrófa történt: az elsőt április 20-án metánrobbanás okozta a Pawlowice községben található, szintén a JSW által üzemeltetett Pniówek bányában. Ott öt holttestet és sok sérültet emeltek ki. Hét ember a föld alatt rekedt. Keresésüket az újabb robbanások miatt fel kellett függeszteni, miután a mentőcsapat tagjai közül is többen megsérültek. Az elmúlt napokban a kórházban további három vájár halt bele a sérüléseibe, így a szerencsétlenség halálos áldozatainak száma nyolcra emelkedett.

Borítókép: Tűzoltóautó a Jastrzebiei Széntársaság (JSW) Zofiówka szénbányája előtt a dél-lengyelországi Jastrzebie-Zdrojban 2022. április 23-án, miután robbanás történt a bányában (Fotó: MTI/EPA/PAP/Zbigniew Meissner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.