Humanitárius folyosó megnyitását jelentette be az orosz hadsereg

Az egyoldalú fegyvernyugvásra a mariupoli Azovsztal acélműnél adtak parancsot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 25. 13:58
null
Zaporozzsja, 2022. április 21. Mariupolból és a környezõ városokból érkezõ buszból szállnak ki az orosz támadások elöl menekülõ emberek egy zaporozzsjai fogadóközpontnál 2022. április 21-én. A busz ablakában orosz nyelvû felirat: Gyerekek. MTI/AP/Leo Correa Fotó: Leo Correa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyoldalú fegyvernyugvást és humanitárius folyosó megnyitását jelentette be a mariupoli Azovsztal acélműnél a civil lakosok elvonulása érdekében hétfőn Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős orosz tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője.

A közép-európai idő szerint 13 órakor megnyíló folyosón Mizincev szerint a civilek tetszőleges irányban távozhatnak, az említett időponttól kezdve az orosz fegyveres erők és a donyecki „népi milícia” is fegyvernyugvást tart.

– Ha mégis vannak még mindig békés lakosok acélműben, kategorikusan követeljük, hogy a kijevi hatóságok haladéktalanul adjanak parancsot a nacionalista alakulatok parancsnokainak a szabadon bocsátásukra – hangoztatta a tábornok.

Borítókép: Mariupolból és a környező városokból érkező buszból szállnak ki az orosz támadások elöl menekülő emberek egy zaporozzsjai fogadóközpontnál 2022. április 21-én. A busz ablakában orosz nyelvű felirat: Gyerekek (Fotó: MTI/AP/Leo Correa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.