időjárás 19°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Kijevbe utazott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.04.20. 12:46 2022.04.20. 13:22
Kijevbe utazott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke

Kijevbe érkezett szerdán Charles Michel, az Európai Tanács elnöke – erről ő maga számolt be a Twitteren. Az Európai Unió tagországainak vezetőit tömörítő tanács elnöke közölte: Kijevben, „a szabad és demokratikus Európa szívében” tesz látogatást. A közösségi oldalon közzétett üzenet mellett Charles Michel fotót is közölt, amely szerint az ukrán főváros egyik vasútállomására érkezett meg a reggeli órákban. A vezető uniós tisztségviselőt Olga Sztefanisina ukrán miniszterelnök-helyettes köszöntötte. Charles Michel heti munkaprogramjában nem szerepel a kijevi utazás.

Információk szerint a biztonsági okok miatt előre be nem jelentett látogatás keretében a tanácsi elnök a háború sújtotta ukrán főváros megtekintése mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytat megbeszélést.

Az Ukrajna elleni orosz háború február 24-i kezdete óta állam- és kormányfők mellett az Európai Unió intézményeinek vezetői közül is többen ellátogattak már Kijevbe. Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke április elsején, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő április 8-án utazott az ukrán fővárosba.

Borítókép: Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét (k) fogadja Olga Sztefanisina ukrán miniszterelnök-helyettes (b) egy kijevi pályaudvaron 2022. április 20-án (Fotó: MTI/EPA/Európai Tanács/Dario Pignatelli)

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: ma éjjel történt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.