Lapozó: Duplájára nőtt az erőszakos cselekmények száma a belgiumi befogadóközpontokban

Svédország alig függ az orosz gáztól, mégsem akarja bojkottálni azt. Twitteren gratulált a Fidesznek a spanyolországi Vox párt. Az áramfogyasztás csökkentését kérték a francia lakosságtól.

Forrás: MEDIAWORKS2022. 04. 04. 16:49
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédország alig függ az orosz gáztól, mégsem akarja bojkottálni azt

A svéd háztartásoknak csak két százaléka használ gázt, és ennek is csak egy százaléka származik Oroszországból. Ennek ellenére Svédország egyelőre nem szünteti meg a gázimportot az országból, mondta el a klíma- és környezeti miniszter vasárnap este. Annika Strandhäll úgy nyilatkozott, hogy az Európai Unión belül egységesen kell dönteni erről. Hozzátette, Svédország nagyon csekély mértékben függ az orosz olajtól és gáztól, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy ez nem minden tagállammal van így.

„Alázatosnak kell lennünk, mert Európában vannak olyanok, akiknek a helyzete egészen másként fest”

– mondta a miniszter és hozzátette:

a függetlenedésnek be kell következnie, de csak EU-s barátainkkal együtt.

Forrás: SVT

Twitteren gratulált a Fidesznek a spanyolországi Vox párt

A Santiago Abascal vezette jobboldali párt közösségi oldalán azt írja: „Gratulálunk a magyar embereknek és Orbán Viktornak a vasárnapi választásokon elért elsöprő győzelemhez”.

Hozzátették azt is, hogy a magyar jobboldal sikerének köszönhetően továbbra is azon dolgozhatnak, hogy összekovácsolják a nemzetek és a szabadságjogok Európáját, szemben a liberálisok és a globalisták sikertelen projektjével.

A gratuláló bejegyzés alatti kommentek között több spanyol állampolgári köszöntés is feltűnik. Többen azt írták: Éljen Magyarország! Mások arra buzdították a Vox vezetőit, hogy tanuljanak Orbán Viktor miniszterelnöktől, és ültessék át eszközeit a spanyolországi politikai életbe. Jorge Buxadé, a Vox parlamenti képviselője nyilatkozatában kiemelte: a Fidesz győzelme arra mutat rá, hogy a magyar emberek értékelik az Orbán-kormány által szorgalmazott jóléti, családokat segítő és határvédelmi politikát.

Forrás: Twitter.com

Az áramfogyasztás csökkentését kérték a francia lakosságtól

A francia villamosenergia-szolgáltató vállalat, az RTE a franciaországi tömegmédiában szólt a franciákhoz: már a hétvégén arra kérte a vállalatokat és a magánembereket is, hogy hétfőn tudatosan fogják vissza az áramfogyasztásukat. A korlátozásokra azért van szükség, mert Franciaországot egy szokatlan hidegfront érte el, és a háztartásokban megugrott az elektromos fűtés miatti áramfogyasztás, így – a kért intézkedések nélkül – akár komoly áramszünet is kialakulhatna az országban.

A lakosságot ezért arra kérték, hogy ütemezzék át hétfőről egy másik napra a mosógépek és a mosogatógépek használatát, ne töltsék mobiltelefonjaikat 8:30 és 13:00, majd 17:30 és 20:00 óra között, és hogy munkaidejük alatt a lakásokban állítsák a fűtést 16 és 17°C fok közé. A szolgáltató továbbá arra is megkérte a franciákat, hogy a használaton kívüli elektromos berendezések kábeleit húzzák ki a konnektorból.

Forrás: Cnews.fr

Duplájára nőtt az erőszakos cselekmények száma a belgiumi befogadóközpontokban

A belgiumi befogadóközpontokból tavaly 1281 erőszakos cselekményt jelentettek be a belga hatóságoknak az intézmények üzemeltetői. Ez a szám pedig kétszerese a 2017-ben regisztrált erőszakos cselekményekének. Az esetek felében az ott élő migránsok bántalmazzák – szóban vagy fizikailag – az alkalmazottakat és a többi bentlakót. Belgium menekültügyi és bevándorlási államtitkára, Sammy Mahdi szerint a nagyarányú növekedés egyrészt annak tudható be, hogy egyre kevesebb támadás marad titokban, mivel az intézmények már rendszeresen bejelentik a migránsok által elkövetett agressziókat.

Másrészt az atrocitások számának növekedését az idézte elő, hogy 2021-ben a tálibok elől menekülve tömegével érkeztek Belgiumba az afgán fiatalemberek, akik gyakrabban követnek el erőszakos bűncselekményeket, mint a családos menedékkérők. Továbbá a befogadóközpontokban a 2021-es áradások miatt hirtelen nagy számban érkeztek belga menedékkérők, akik zsúfoltságot okoztak az intézményben, és így feszültségeket gerjesztettek a bentlakók között.

Forrás: Lalibre.be

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.