Tíz éve került hatalomra Kim Dzsong Un

Ebből az alkalomból új kiállítás nyílt Észak-Korea egyik legfőbb múzeumában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 11. 8:33
KIM Dzsong Un
-, 2022. március 25. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott kép Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõrõl (b) egy - az észak-koreai kormány állítása szerint - új típusú interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) tesztelésén egy meg nem nevezett helyszínen Észak-Koreában 2022. március 24-én. A rakéta Japántól nyugatra csapódott a tengerbe, tehát magasabban és messzebbre repült a korábbiaknál. Észak-Korea 2017-ben hajtott végre legutóbb kísérletet interkontinentális ballisztikus rakétával. MTI/AP/KCNA via KNS Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új kiállítás nyílt Észak-Korea egyik legfőbb múzeumában Kim Dzsong Un vezető hatalomra kerülése 10. évfordulója alkalmából – jelentette hétfőn a kommunista állam hírügynöksége. A KCNA tájékoztatása szerint a Koreai Forradalmi Múzeum tárlata Kim Dzsong Un „halhatatlan érdemeinek” van szentelve.

A kiállítási tárgyak többsége, ideértve a fényképeket és a bemutatott videófelvételeket, az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt 2016. májusi kongresszusára összpontosít, amelyen az észak-koreai vezető ígéretet tett arra, hogy „felelős nukleáris hatalommá” teszi hazáját. Hírügynökségek felidézték, hogy Kim Dzsong Un akkor kijelentette, hogy Phenjan csakis abban az esetben fogja bevetni nukleáris fegyvereit, ha az ország szuverenitása kerülne veszélybe.

A kiállított tárgyak között szerepel Kim Dzsong Un 2017 novemberében írt levele, amelyben bejelentette az állami nukleáris erők megalakulását, miután Észak-Korea sikeresen tesztelt egy új, interkontinentális ballisztikus rakétát.

A KCNA egy külön hírben számolt be arról, hogy Kim Dzsong Un hatalomra kerülésének 10. évfordulója alkalmából országos gyűlést tartottak, amelynek résztvevői az észak-koreai vezetőt méltatták, amiért „az országot egy teljes körű katonai hatalommá tette erőteljes fizikai védelmi eszközökkel”.

Kim Dzsong Un hivatalosan 2012. április 11-én került hatalomra a Koreai Munkapárt főtitkáraként, miután apja, az országot 1994 óta irányító Kim Dzsong Il 2011 decemberében elhunyt.

Borítókép: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott kép Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőről egy – az észak-koreai kormány állítása szerint – új típusú interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) tesztelésén egy meg nem nevezett helyszínen Észak-Koreában 2022. március 24-én. (Fotó: MTI/AP/KCNA via KNS)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.