A britek még több fegyvert ígértek az ukrán elnöknek

Nagy-Britannia régóta Ukrajna egyik legnagyobb nyugati fegyverellátója.

MTI
2022. 05. 01. 9:08
ZELENSZKIJ, Volodimir; JOHNSON, Boris
Kijev, 2022. április 9. A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldalán közzétett fényképen az ukrán államfõ (j) és Boris Johnson brit miniszterelnök (b) megbeszélést folytat Kijevben 2022. április 9-én. A brit kormányfõ elõre be nem jelentett látogatást tett Ukrajnában. MTI/EPA/Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldala Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További brit hadieszközök szállítását ígérte szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfőnek. A Downing Street szombat esti tájékoztatása szerint Johnson és Zelenszkij telefonos megbeszélést tartott, és az ukrán elnök előterjesztette, hogy milyen felszerelésre van szükség Ukrajna védelméhez. A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének beszámolója szerint 

Johnson megerősítette, hogy Nagy-Britannia folytatja Ukrajna katonai támogatását annak érdekében, hogy az ukránok megkapják az önvédelemhez szükséges eszközöket.

Johnson szóvivője nem részletezte, hogy Zelenszkij milyen további hadfelszerelés szállítását kérte Londontól a brit kormányfővel tartott szombat esti telefonos megbeszélésen.

Nagy-Britannia azonban régóta Ukrajna egyik legnagyobb nyugati fegyverellátója, és az orosz invázió február végi kezdete óta is több száz hordozható légvédelmi rakétarendszert, páncéltörő rakétákat, egyéb precíziós rakétafegyverzeti eszközöket, 120 páncélozott járművet, hajók ellen bevethető rakétarendszereket és drónokat adott át az ukrán fegyveres erőknek. A brit kormány ugyanakkor folyamatosan hangsúlyozza, hogy az Ukrajnának szállított brit fegyverzet védelmi jellegű.

 

Borítókép: A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldalán közzétett fényképen az ukrán államfõ (j) és Boris Johnson brit miniszterelnök (b) megbeszélést folytat Kijevben 2022. április 9-én (Fotó: MTI/EPA/Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldala)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.