Elmaradt Putyin nagy bejelentése a győzelem napján

Hatalmas várakozás előzte meg Vlagyimir Putyinnak a moszkvai katonai díszszemlén hétfő délelőtt elmondott beszédét, az előrejelzések és a találgatások azonban – úgy tűnik – nem igazolódtak: az orosz elnök sem győzelmet, sem általános mozgósítást nem jelentett be a második világháborús győzelem 77. évfordulójáról megemlékező győzelem napi ünnepségen.

Munkatársunktól
2022. 05. 09. 10:31
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. május 9. Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal a gyõzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott gyõzelem 77. évfordulóját. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Metzel Fotó: Mihail Metzel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Oroszország ukrajnai katonai fellépésével agressziót akadályozott meg – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország felett aratott győzelem 77. évfordulóján a Vörös téren megrendezett katonai díszszemlén elmondott beszédében. 

– Nyílt előkészületek folytak egy újabb büntetőműveletre [a Donyec-medencében], a történelmi földjeinkre, köztük a Krímbe való behatolásra. Kijev bejelentette a nukleáris fegyverek beszerzésének lehetőségét, a NATO-blokk pedig aktív katonai fejlesztésbe kezdett a velünk szomszédos területeken

– mondta Putyin. Hozzátette: „Ily módon számunkra teljesen elfogadhatatlan fenyegetés jött létre közvetlenül a határainkon.” Beszélt arról is, hogy Oroszország dolga megakadályozni, hogy egy világháború megismétlődhessen. Emlékeztetett: Oroszország tavaly hiába próbált biztonsági garanciákról megegyezni a Nyugattal. 

– Nekik teljesen más terveik voltak […] le akarták rohanni történelmi földjeinket

– fogalmazott az orosz elnök.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban ezen a napon ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 77. évfordulóját (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Metzel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.