Friss felvételek árulkodnak az ukrajnai háborús állapotokról

Világszerte civilek milliói fejezik ki szolidaritásukat az ukrán és ellenszenvüket az orosz vezetés iránt.

Forrás: Twitter2022. 05. 07. 8:06
null
Irpiny, 2022. május 6. Épen maradt ruhásszekrény az orosz támadásokban lerombolt házban a Kijev közelében fekvõ Irpinyben 2022. május 3-án. MTI/AP/Emilio Morenatti Fotó: Emilio Morenatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg legalább öt fehérorosz tartózkodik a mariupoli Azovsztal területén, akik az orosz hadsereg által körülvett üzemet védik – derül ki a poszt alatti leírásból.

 

Ukrajnából szeretettel. Dicsőség Ukrajnának – ezzel a címmel osztották meg az alábbi videót:

 

A világban továbbra is nagy ellenszenv uralkodik az orosz elnökkel szemben: egy norvég férfi megalkotta Putyin kitömött bábuját, és azzal járkál Oslo utcáin. Az autón ez áll: „Stop Russia, stop the war”. Putyinon pedig a „háborús bűnös” felirat olvasható.

 

A videó posztolója meglepőnek tartja, hogy még mindig harcolnak az oroszok. Úgy vélte, Kijev körül megölték őket.

 

Daniel Radcliffe színész, a Harry Potter-filmek sztárja úgy döntött, hogy elárverezi a filmből származó varázslóköpenyét és nyakkendőjét, és a bevételt Ukrajna megsegítésére szánja.

 

Zelenszkij elnök szerint Ukrajnának az orosz megszállás alatt álló területeken az orvosi szolgáltatások és ellátások „katasztrofális" hiányával kell szembenéznie.

 

Videóválogatás arról, ahogy az oroszok bombázzák az állítólagos „stratégiai" helyeket, mint a Gorkij közparkot Harkivban.

 

Fel nem robbant robbanóanyagot találtak egy elpusztult városnegyed romjai között Ukrajnában, Harkiv megyében.

 

Borítókép: Épen maradt ruhásszekrény az orosz támadásokban lerombolt házban a Kijev közelében fekvő Irpinyben.(Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.