Litvánia páncélozott járműveket küld Ukrajnának

Vilnius már több mint százmillió euró értékű fegyvert adott Kijevnek.

MTI
2022. 05. 25. 14:22
null
Fotó: Spc. Tyler Kingsbury
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Litvánia 15,5 millió euró értékben küld páncélozott járműveket az orosz haderőkkel küzdő Ukrajnának – közölte a litván nemzetvédelmi minisztérium szerdán.

Az északkelet-európai ország – amely egyben EU- és NATO-tag is – húsz M113 típusú páncélozott szállító járművet, tíz katonai teherautót és további tíz aknamentesítő járművet küld Kijevnek.

– A tőlünk és a szövetségesektől származó segítség jelenti az ukrán győzelem döntő tényezőjét – fűzte hozzá a bejelentéshez Arvydas Anusauskas litván nemzetvédelmi miniszter.

Az ukrán–orosz konfliktus február végi kezdete óta Vilnius mintegy százmillió euró értékű fegyverzetet adományozott Kijevnek: az eddig Ukrajna részére bocsátott fegyverek között légvédelmi rakéták, páncéltörő és légvédelmi fegyverek, valamint aknamentesítő eszközök is szerepelnek.
 

Borítókép: M113 típusú páncélozott szállító jármű (Fotó: U.S. Army/Tyler Kingsbury)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.