Moszkva kilép a Balti-tengeri Parlamenti Konferenciából

Az Állami Duma elnöke szerint a szervezet az oroszellenes politika eszközévé vált.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 16. 19:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország kilép a Balti-tengeri Parlamenti Konferenciából, amely az oroszellenes politika eszközévé vált − jelentette be hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma elnöke.

A házelnök közölte, hogy a döntést az Állami Duma Tanácsának ülésén hozták meg. A konferencia állandó résztvevői az oroszon kívül Dánia, Észtország, Finnország, Izland, Dánia, Lettország, Litvánia, Norvégia, Lengyelország, Finnország, Svédország és Norvégia parlamentjei. 

Ez azt jelenti, hogy a finn és a svéd NATO-csatlakozást követően Oroszország lenne a szervezet egyetlen olyan tagja, amely nem tagja az észak-atlanti szövetségnek.

A bejelentés szerint Oroszország eddig sem folytatott párbeszédet ezen államok többségének parlamenti tagjaival „sem e szervezeten belül, sem parlamentközi csatornákon keresztül”.

A parlamenti kapcsolatok megszakadásáért azok a felelősek, akik aláássák a konferencia alapelveit, és arra használják fel, hogy Oroszországot támadják

− hangsúlyozta Vologyin.

Borítókép: Vjacseszlav Vologyin az orosz parlament alsóházának elnöke (Fotó: AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.