időjárás 32°C Pál 2022. június 30.
logo

Moszkva kilép a Balti-tengeri Parlamenti Konferenciából

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.16. 19:27 2022.05.16. 19:39
Moszkva kilép a Balti-tengeri Parlamenti Konferenciából

Oroszország kilép a Balti-tengeri Parlamenti Konferenciából, amely az oroszellenes politika eszközévé vált − jelentette be hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma elnöke.

A házelnök közölte, hogy a döntést az Állami Duma Tanácsának ülésén hozták meg. A konferencia állandó résztvevői az oroszon kívül Dánia, Észtország, Finnország, Izland, Dánia, Lettország, Litvánia, Norvégia, Lengyelország, Finnország, Svédország és Norvégia parlamentjei. 

Ez azt jelenti, hogy a finn és a svéd NATO-csatlakozást követően Oroszország lenne a szervezet egyetlen olyan tagja, amely nem tagja az észak-atlanti szövetségnek.

A bejelentés szerint Oroszország eddig sem folytatott párbeszédet ezen államok többségének parlamenti tagjaival „sem e szervezeten belül, sem parlamentközi csatornákon keresztül”.

A parlamenti kapcsolatok megszakadásáért azok a felelősek, akik aláássák a konferencia alapelveit, és arra használják fel, hogy Oroszországot támadják

− hangsúlyozta Vologyin.

Borítókép: Vjacseszlav Vologyin az orosz parlament alsóházának elnöke (Fotó: AP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.