Zelenszkij szerint Ukrajna ezt a háborút is meg fogja nyerni

„Győztünk 1945-ben, győzni fogunk most is” – fogalmazott az ukrán elnök videóüzenetében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 09. 12:06
ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2022. április 13. Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott, videófelvételrõl készül kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökrõl beszéde közben Kijevben 2022. április 12-én. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal Fotó: Ukrán elnöki sajtóhivatal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna újabb győzelemért küzd, és meg fogja nyerni Oroszországgal folytatott háborúját is – jelentette ki hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a második világháborúban aratott győzelem 77. évfordulója alkalmából közzétett videóüzenetében. „Bár az odavezető út nehéz, nincs kétségem a győzelem felől” – fogalmazott Zelenszkij, s hozzátette: bár Oroszország azt képzelte, Ukrajna nem ünnepli meg a győzelem napját, az ukránok nem hagyják, hogy Moszkva elvegye tőlük a dicsőséget.

Győztünk 1945-ben, győzni fogunk most is

– jelentette ki.

Az elnök vasárnap esti videóüzenetében – amelyen lebombázott épületek előtt állva szólt az emberekhez – már leszögezte: az egész szabad világ tudja, hogy Ukrajna a jó oldalon áll, Oroszország pedig veszíteni fog, „mert a gonosz mindig veszít”. „Oroszország elfelejtett mindent, ami valaha fontos volt a második világháború győztesei számára, de a világ, s Ukrajna nem” – jelentette ki Zelenszkij, s aláhúzta: Ukrajna immár bebizonyította, hogy „a szabad világ és az egységes Európa része”, „ezzel ellentétben azonban Moszkva magára maradt”. Hangsúlyozta azt is, hogy itt az idő súlyt adni a világháború áldozataira célzó „soha többé” kifejezésnek, amelyet minden május 9-én hangoztatnak.

A ma élő ukránok a nácik ellen harcolók leszármazottai, és utódaik ismét győzni fognak, és akkor ismét béke lesz

– fogalmazott.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott videófelvételről készült kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről beszéde közben Kijevben 2022. április 12-én. (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.