Híres futballista akar „transzneműeket” látni a lánycsapatokban

Egy bevallottan homoszexuális, válogatott női futballista, Megan Rapinoe kedden újra kiváltotta a közösségimédia-felhasználók haragját, mert azt mondta, hogy a női sportolóknak és szüleiknek túl kell lépniük a biológiailag férfinak született, sportoló „transznemű lányok” versenyelőnyein – számolt be róla a 888.hu.

Forrás: 888.hu2022. 06. 25. 10:28
Rapinoe, Megan
Párizs, 2019. december 2. Megan Rapinoe-nak, a Seattle Reign FC játékosának képe egy óriáskivetítõn, miután videokonferencián megtudta, hogy õ nyerte el az év legjobb nõi labdarúgójának járó Aranylabdát a párizsi Chatelet Színházban 2019. december 2-án. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rapinoe elmondta, hogy száz százalékban támogatja a „transzintegrációt” a női sportokban, és elveti a méltányosság miatti aggodalmakat – derül ki a 888.hu cikkéből.

Arra is biztatnék mindenkit, aki attól tart, hogy valaki tisztességtelen előnyhöz jut a gyerekével szemben, hogy tegyen egy lépést hátra, és gondolja át, miről is beszélünk.

– mondta.

Emberek életéről beszélünk. Sajnálom, de a gyereked középiskolai röplabdacsapata nem olyan fontos.

A Daily Wire szerkesztője, Ben Shapiro azt válaszolta erre – miután az FC Dallas 15 éven aluli fiú focicsapata legyőzte az Egyesült Államok női válogatottját egy összecsapásban:

Csak egy megjegyzés: ha biológiailag férfinak születettek játszhatnának az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottja ellen, egy csapat fiatal fiú is szétrúgná a seggüket.

Vanessa Santos PR-szakember is bírálta a focista kijelentéseit:

Megan Rapinoe nyugodtan mondhatja ezeket, mert hamarosan nyugdíjba vonul, és nem fenyegeti az a veszély, hogy transznemű sportoló váltja fel. Nem tesz semmit a női sportok jövőjének megőrzéséért.

Stephen Miller, Trump elnök tanácsadója pedig azt közölte:

Igen, mindenképpen törjük össze a gyerekek álmait, szellemiségét és méltóságát – mindaddig, amíg ez ideológiai megelégedést nyújt a gazdag és híres felnőtteknek.

A cikkből kiderül, hogy Scott Walker, volt republikánus wisconsini kormányzó is reagált Rapinoe kijelentésére:

Ez nevetséges.

Borítókép: Megan Rapinoe-nak, a Seattle Reign FC játékosának képe egy óriáskivetítőn, miután videókonferencián megtudta, hogy ő nyerte el az év legjobb női labdarúgójának járó Aranylabdát a párizsi Chatelet Színházban 2019. december 2-án (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.