Joe Biden: Nem jött be Putyin számítása

Az amerikai elnök szerint a Nyugat megerősödve kerül ki a konfliktusból, a G7-csoport újabb szankciókról tárgyal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 26. 12:19
BIDEN, Joe
Washington, 2022. június 24. Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik a sajtó képviselõinek a washingtoni Fehér Házban 2022. június 24-én, miután a legfelsõbb bíróság érvénytelenítette a Roe kontra Wade döntést, lehetõvé téve ezzel a tagállamok számára, hogy maguk döntsenek arról, betiltják-e az abortuszt. Az 1973-as jogesetben a legfelsõbb bíróság azt mondta ki, hogy alkotmányellenesnek számít az abortuszjog korlátozása. MTI/EPA/Pool/SIPA USA/Oliver Contreras Fotó: Oliver Contreras
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7-csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására

− jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7-csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.

Az amerikai elnök és a német kancellár több órán keresztül tárgyalt a Bajorország tartományi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) vasárnap délután kezdődő csúcstalálkozó előtt. Megbeszélésük sajtónyilvános részén Joe Biden köszönetet mondott Olaf Scholznak Németország Ukrajna melletti kiállásáért.

Meggyőződésem, hogy a Nyugat megerősödve kerül ki a konfliktusból

− fogalmazott Biden.    

Az előzetes nyilatkozatok szerint a hetek nem csupán Ukrajna humanitárius, pénzügyi és katonai támogatásának folytatásáról és az orosz támadás miatt élelmezési válsággal küszködő országok megsegítéséről állapodnak meg, 

hanem újabb szankciókról is Oroszország ellen.

Már a találkozó hivatalos kezdete előtt ismertté vált, hogy mindenki egyetért az Oroszországban kitermelt arany importjának azonnali betiltásáról. Ez a Hetek reményei szerint újabb jelentős csapás az orosz háborús gépezetre, tekintve, hogy Oroszország a legnagyobb aranyexportőrök közé tartozik, legnagyobb piacai pedig éppen a G7 csoport országai.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/SIPA USA/Oliver Contreras)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.