Menczer Tamás: Aki a másik halálát kívánja, az vállalhatatlan

Ami történt, megdöbbentő és elfogadhatatlan – írta közösségi oldalán az államtitkár.

Forrás: Facebook/Menczer Tamás2022. 06. 03. 11:26
SOLTÉSZ Miklós; MENCZER Tamás
Budajenõ, 2022. május 31. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelõs államtitkára (b-j) a Budajenõi Általános Iskola kormányzati támogatással kialakított új természettudományos szaktantermének átadásán 2022. május 31-én. Az új természettudományos tantermet és a környezetének infrastruktúráját 45 millió forint kormányzati támogatásból alakították ki. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha valaki egy másik ember halálát kívánja, azt nem lehet azzal elintézni, hogy bocsánat, nem úgy gondoltam.

Ami történt, megdöbbentő és elfogadhatatlan. Aki a másik halálát kívánja, az vállalhatatlan

– olvasható Menczer Tamás Facebook-bejegyzésében. Az államtitkár az osztrák állami média egyik vezetőjének, Karl Pachnernek facebookos kirohanására reagált, melyben azt írta, hogy a világ jobb hely lenne Orbán Viktor nélkül, aki „akár szívinfarktust is kaphatna és le is mondhatna”.

– Súlyosbítja a helyzetet, ha egy befolyásos újságíró, az osztrák közmédia igazgatója kívánja egy megválasztott vezető, a magyar miniszterelnök halálát. Ez az önmagában is szörnyű megnyilvánulás az egész ország arculcsapása, hiszen a miniszterelnököt a magyar emberek választották meg.

– Nyilvánvalóan Ausztriában is vannak hatóságok, amelyek a médiát felügyelik, és biztos ők is elfogadhatatlannak tartják, ami történt. Cselekedjenek! – írta közösségi oldalán Menczer Tamás.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint mi volna a kívánatos fejlemény a Pachner-botrányban?

  • 23%
  • 73%
  • 5%

 

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.