idezojelek

Európa – amire vágytál

Orbán Viktor magyar miniszterelnök legalább két fejjel kimagaslik ezek közül a senkik közül. Ő az a „kiemelkedő mákfej”, amelynek Ferenc Jóska szerint le kell hullania, ha átlovagolnak rajta. Viszont ezek a nyomorultak nem hogy lovagolni, de menni is alig tudnak.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined

Ó, hát senki ne csodálkozzon! Hiszen mi nagyon régóta ismerjük az „európai értékeket”, különösen az osztrákokét. Már Aradon kaptunk ízelítőt belőle. Mikor agyonlőttek a tizenhárom magyar honvéd tábornokból négyet – Lázár Vilmos ezredest, Dessewffy Arisztid tábornokot, Kiss Ernő tábornokot, Schweidel József tábornokot –, a többieket pedig felakasztották. Az európai értékeket akkor is pontosan megfogalmazták az illetékesek. Ferenc József ezt az utasítást küldte Haynaunak:

A legnagyobb szigorúság a kompromittáltakkal szemben. Sok fejnek kell lehullania, mint a kiemelkedő mákfejeknek, ha az ember fölöttük ellovagol.

 Felix zu Schwarzenberg miniszterelnök pedig ezt mondta:

A kegyelem jó dolog, de előbb egy kicsit akasztunk. Nem szabad visszariadnunk egy vérfürdőtől.

 Most mondják meg, hát nem tökéletesen európaiak ezek az értékek? Na ugye… Ezekkel szemben pedig ott állnak a kivégzett, barbár, nem európai magyarok utolsó szavai. Lázár Vilmos így búcsúzott:

Ki tehet arról, hogy ilyen a magyar sorsa? Krisztus keresztje tövében érett apostollá az apostolok lelke, és bitófák tövében kell forradalmárrá érni a magyar lelkeknek.

 Knézics Károly e szavakkal hagyta itt az árnyékvilágot:

Milyen különös, hogy Haynau bíró is keresztény, és én is az vagyok. Csak az ördög keverhette így össze a kártyákat.

 Kiss Ernő utolsó szavai ezek voltak:

Istenem, az újkor ifjúsága egész ember lesz-e? Árpádok dicső szentjei, virrasszatok a magyar ifjúság felett, hogy Krisztusé legyen a szívük és a hazáé az életük.

 Schweidel József pedig így köszönt el örökre:

 A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot.

 Remélem, mindenki számára világos és kristálytiszta, hogy a kivégzett, barbár magyaroknak már akkor sem volt semmi közük Európához és az európai értékekhez, szemben a már akkor olyan nagyon európai osztrákokkal. Amúgy az európai értékek nagyobb dicsőségére Pesten kivégezték aznap az első magyar kormány törvényes miniszterelnökét, Batthyány Lajost is, és ahhoz még mondvacsinált, hazugságból szőtt jogi köntöst sem tudtak szövögetni. Hentzi meg Pestet, a polgárvárost lövette a Citadelláról, hogy jól az eszünkbe vésse az európai értékeket. Bem meg a törökökhöz menekült, hogy életben maradhasson, a többi magyar szabadsághős pedig inkább akart orosz fogságba kerülni, hátha akkor nem kötik fel az európai értékek nevében.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Persze kaptunk mi sok-sok leckét az európai értékekből a németektől is, demokráciából és szabadságszeretetből pedig az Egyesült Államoktól is, például amikor Eisenhower 1956-ban – állítólag – annyit üzent Hruscsovnak a magyarok kapcsán: „Végezzenek gyorsan”. Kár lenne tagadni, jó sok leckét kaptunk mindenféle értékekből az oroszoktól (utóbb főleg a szovjetektől) is meg a törököktől is, de ők legalább nem hivatkoztak állandóan Európára, a szabadságra meg a demokráciára.  És most itt állunk, ezzel a jó sok, jó alaposan megtanult leckével, és megint leckéztetnek, és megint ugyanazok. Csak hát, ahogy a világ ócskább, pitiánerebb és még aljasabb lett, úgy lettek még ócskábbak, még pitiánerebbek és még aljasabbak ezek a mi mai leckéztetőink is.

Mára csak egy Michael Gahler maradt a néppártból meg egy Franz Josef Wagner a Bildtől (nézzék meg az arcát, rajta van minden!), no és ez a Karl Pachner, az ORF egyik ügyvezető igazgatója. Ez utóbbi ezt írta ki a Facebookjára:

Orbán Viktor szívinfarktusa tisztességes dolog lenne. […] Európa boldogabb és békésebb lehetne, és a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül.

 Ó, hát senki ne csodálkozzon! Haynau lelke megmaradt, a bűn grandiózussága odalett. Ennyi maradt: egy Facebook-poszt, amit aztán a botrány kitörése után azonnal törölt is ez a sz…rjankó, és odahazudta, miszerint ő nem is kívánta a magyar miniszterelnök halálát. Ó, hát persze…

De azt azért szögezzük le: Orbán Viktor magyar miniszterelnök legalább két fejjel kimagaslik ezek közül a senkik közül. Ő az a „kiemelkedő mákfej”, amelynek Ferenc Jóska szerint le kell hullania, ha átlovagolnak rajta. Viszont ezek a nyomorultak nem hogy lovagolni, de menni is alig tudnak. Kívül gnómok, belül rothadtak, a „lelkük pedig befelé kunkorodik”.

Viszont rajonganak az „európai értékekért”.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint mi volna a kívánatos fejlemény a Pachner-botrányban?

  • 23%
  • 73%
  • 5%

 

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.