Kijevi vezérkar: Az ukrán erők kivonultak Liszicsanszkból

A közlemény szerint az orosz csapatok mind fegyverzetben, mind létszámban egyaránt túlnyomó fölényben voltak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 03. 20:22
null
Harkiv, 2022. július 3. Ukrán katonák harcálláspontjukon, a Harkiv közelében húzódó orosz fronton 2022. július 2-án. MTI/AP/Jevhen Maloletka Fotó: Jevhen Maloletka

A közlemény szerint az orosz csapatok mind fegyverzetben, mind létszámban egyaránt túlnyomó fölényben voltak.

Az ukrán csapatok heves harcok után kivonultak a Luhanszk megyei, stratégiai jelentőségű Liszicsanszk városból – jelentette be vasárnap kora este a kijevi vezérkar a Facebookon. A közlemény szerint az orosz csapatok mind fegyverzetben, mind létszámban egyaránt túlnyomó fölényben voltak az ukrán erőkkel szemben. Az adott körülmények között „a város védelmének folytatása végzetes következményekkel járna, ezért az ukrán védők életének megóvása érdekében a visszavonulás mellett döntött” a katonai vezetés – írták. Hangsúlyozták egyúttal, hogy folytatják a harcot.

Sajnos az acélakarat és a hazaszeretet nem elég a sikerhez, amihez anyagi és technikai források kellenek. […] Vissza fogunk térni, és biztosan győzünk!

– idézte az Ukrajinszka Pravda hírportál a vezérkart.

Reggel vált ismertté, hogy az orosz erők tovább nyomultak és megvetették a lábukat Liszicsanszk peremvidékén – emlékeztetett a hírportál. Eközben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnöknek már Luhanszk megye egészének elfoglalásáról számolt be. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem sokkal a vezérkar közlése előtt még azt mondta, hogy Liszicsanszk környékén harcok dúlnak, de a város nem áll teljesen az orosz hadsereg ellenőrzése alatt.

Borítókép: Ukrán katonák harcálláspontjukon, a Harkiv közelében húzódó orosz fronton 2022. július 2-án (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.