időjárás 26°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Csúcson a magyar gazdaság: meglepte az elemzőket a 6,5 százalékos GDP-növekedés

Kijevi vezérkar: Az ukrán erők kivonultak Liszicsanszkból

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.03. 20:22 2022.07.03. 20:29
Kijevi vezérkar: Az ukrán erők kivonultak Liszicsanszkból

Az ukrán csapatok heves harcok után kivonultak a Luhanszk megyei, stratégiai jelentőségű Liszicsanszk városból – jelentette be vasárnap kora este a kijevi vezérkar a Facebookon. A közlemény szerint az orosz csapatok mind fegyverzetben, mind létszámban egyaránt túlnyomó fölényben voltak az ukrán erőkkel szemben. Az adott körülmények között „a város védelmének folytatása végzetes következményekkel járna, ezért az ukrán védők életének megóvása érdekében a visszavonulás mellett döntött” a katonai vezetés – írták. Hangsúlyozták egyúttal, hogy folytatják a harcot.

Sajnos az acélakarat és a hazaszeretet nem elég a sikerhez, amihez anyagi és technikai források kellenek. […] Vissza fogunk térni, és biztosan győzünk!

– idézte az Ukrajinszka Pravda hírportál a vezérkart.

Reggel vált ismertté, hogy az orosz erők tovább nyomultak és megvetették a lábukat Liszicsanszk peremvidékén – emlékeztetett a hírportál. Eközben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnöknek már Luhanszk megye egészének elfoglalásáról számolt be. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem sokkal a vezérkar közlése előtt még azt mondta, hogy Liszicsanszk környékén harcok dúlnak, de a város nem áll teljesen az orosz hadsereg ellenőrzése alatt.

Borítókép: Ukrán katonák harcálláspontjukon, a Harkiv közelében húzódó orosz fronton 2022. július 2-án (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

Háború Ukrajnában

Videón a Harkivot ért támadás eredményei

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.