Megkötötték az első melegházasságot Svájcban

Egy tavalyi népszavazás döntött arról, hogy az azonos neműek törvényesen frigyre léphetnek az országban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 01. 20:55
US-
US-GENDER-LGBTQ-PRIDE Fotó: FREDERIC J. BROWN Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megesküdött az első meleg házaspár Svájcban, miután a tavaly szeptemberi népszavazáson közel kétharmados többséggel megszavazták, hogy az azonos neműek törvényesen házasságot köthetnek az országban.

A kis körben tartott schaffhauseni ceremónián a 67 éves Peter Leu és az 57 éves Alois Carnier kötötte össze életét, ők lettek az első azonos nemű pár Svájcban, akik törvényileg elismert házasságban élnek.

Ugyanezen a napon Genfben is házasságot ünnepeltek, itt két nő huszonegy év együttlét után lépett frigyre. Marie Barbey-Chappuis, Genf polgármestere is részt vett ez utóbbi ceremónián, amelyről úgy fogalmazott: – Nagyon megható és régóta áhított pillanat volt ez, ami fontos üzenetet közöl a társadalommal: hogy szabadon szerethessünk.

Borítókép: Az LMBTQ-közösséget jelképező szivárvány (Fotó: Frederic J. Brown)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.