Lapozó: Hamarosan elkészül a Németországot és Spanyolországot összekötő gázvezeték

Hatalmas probléma a migrációs helyzet Olaszországban · LMBTQ-zászló felgyújtása miatt tartóztattak le fiatalokat Spanyolországban · Összeomlott egy tízéves híd Norvégiában · Hamarosan elkészül a Németországot és Spanyolországot összekötő gázvezeték · Nemzetközi lapszemle a Mediaworks–Hírcentrum külföldi tudósítóitól.

MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM
2022. 08. 15. 15:47
null
MOL, olaj, földgáz, olajfinomító, kőolaj, gazdaság, ipar, Százhalombattai dunai finomító Fotó: KURUCZ ÁRPÁD
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas probléma a migrációs helyzet Olaszországban

„Óriási veszélyt jelent az illegális bevándorlás Olaszországban” – ismerte el Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország alapító elnöke, aki jobboldali szövetségeseihez csatlakozva az Európára leselkedő migrációs veszélyre figyelmeztet. A jobboldali pártok választási kampányának központi célkitűzése az illegális bevándorlás megfékezése és az emberkereskedelem leállítása. Berlusconi szerint az európai országoknak aktívabb szerepet kellene vállalnia az Olaszországba érkezett bevándorlók befogadásában. A jobbközép készen áll az ország újraindítására, melyet az adóterhek csökkentésével, a családok és vállalkozások támogatásával valósítana meg. „Elfogadható, ha a megkeresett összeg 25 százalékát be kell fizetni az állami kasszába, de ha ez ötven-hatvan százalékra emelkedik, akkor az már rablás, kizsákmányolás” – nyilatkozta a sajtó munkatársainak Berlusconi. A párt elnöke a korábbi pletykákat cáfolva elmondta, nem pályázik a köztársasági elnöki székre, Sergia Mattarella pozíciójára.

Forrás: Affaritaliani.it

LMBTQ-zászló felgyújtása miatt tartóztattak le fiatalokat Spanyolországban

A spanyol csendőrség három 18 év körüli fiatalembert fogott el, akik egy szivárványszínű zászlót gyújtották fel Toledo tartomány egyik településén, Ajofrínban. A felgyújtott zászlót a városházára függesztették ki. Mindhárom elkövető spanyol, az egyikük nevéhez nem fűződik korábban elkövetett bűncselekmény, a másik kettő viszont már követett el szabályszegést. Az LMBTQ-lobogót még június végén, a nemzetközi Pride-napon gyújtották fel. Az akcióban összesen négyen vettek részt, közülük ketten a környéket figyelték, hogy ha valaki látná őket vagy meg akarná akadályozni az akciójukat, akkor jelezzenek a banda másik két tagjának. A harmadik elkövető felállt a negyedik vállára, és egy fáklyával lángra lobbantotta a szivárványszínű zászlót. A csendőrség a negyedik fiatalt még keresi. A letartóztatottakat gyűlölet-bűncselekménnyel vádolják.

Forrás: Lavozdegalicia.es

Összeomlott egy tízéves híd Norvégiában

Egy pótkocsis teherautó és egy személyautó haladt át hétfő reggel a norvégiai Gudbrandsalen kétsávos hídján, amikor a híd több részre tört. Az autó a vízbe csúszott, a tehergépjárművet a sofőr meg tudta állítani a híd egy leomlott darabján. A helyszíni videófelvételen az látható, hogy helikopterről, egy kötélen lógó hegyimentő emelte ki a teherautó sofőrjét, aki a rendőrség közlése szerint jól van. A személyautó sofőrje szintén megúszta a balesetet komolyabb sérülések nélkül. A baleset helyszínét a rendőrség és a mentőszolgálat drónokkal kutatta, hogy megbizonyosodjanak arról, több ember nem került a folyóba. A Tretten elnevezésű hibrid híd 148 méter hosszú és tíz méter széles, az E6-os autóút és egy kisebb forgalmú út között biztosít összeköttetést. A 2012 júniusában átadott híd alsópályás rácsos gerendahíd, amelynek nyomott oszlopai és csomópontjai acél elemek. Egyelőre nem világos, hogy a híd miért dőlt össze. Hat évvel ezelőtt, 2016-ban már összeomlott egy hasonló építésű műtárgy az országban, a Sjoa folyón átívelő Perkolo híd.

Forrás: VG

Hamarosan elkészül a Németországot és Spanyolországot összekötő gázvezeték

„Nyolc hónapon belül elkészülhet a Németországot és Spanyolországot összekötő gázvezeték” – jelentette be Teresa Ribera spanyol energiaügyi miniszter. Ezt azután közölte, hogy Németország az orosz gázválság miatt megváltoztatta álláspontját és támogatja a MidCat gázvezeték kiépítését, amely Katalóniát köti össze Dél-Franciaországgal. Ribera hozzátette, hogy a munkálatokat össze kell hangolni Franciaországgal, a két országnak kéz a kézben kell dolgoznia a hiányzó szakaszok kiépítésén. A spanyolok ugyanis hiába dolgoznak gyorsan és a vezeték hiába lesz elérhető nyolc hónapon belül, ha a projekt Franciaországban zsákutcába fut. A tárcavezető emellett követelte az EU-tól, hogy finanszírozza a gázvezeték megépítését. Követelését azzal indokolta, hogy az infrastruktúra célja az orosz–ukrán háború miatt kialakult energiaválság megoldása, a vezetékkel ugyanis Európa nagy részének gázellátását biztosítanák. Ribera felajánlotta Németországnak, hogy vegyen részt azokon a tárgyalásokon, amelyeket Franciaország és Spanyolország tart a közeljövőben, hogy tanulmányozzák a projekt végrehajtásának részleteit. A MidCat-gázvezeték kialakítása évekre megbénult a magas költségek és legfőképpen az orosz gáz alacsony ára miatt. Még 226 kilométer hosszú vezetéket kell lefektetni a katalóniai Hostalrictól indulva, hogy a vezeték a Pireneusokon keresztül elérjen a franciaországi Occitane régióig.

Forrás: Elconfidencial.com

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.