Megrázó videó a zaporizzsjai atomerőmű sérüléséről

Rendkívül veszélyes lövéseket adtak le a reaktorok közelében. Az oroszok és az ukránok egymást hibáztatják a történtekért.

Forrás: Twitter2022. 08. 06. 7:53
null
Enerhodar, 2022. május 2. Az orosz hadsereg által szervezett mariupoli sajtóút során készült kép egy gépfegyveres katonáról a zaporizzsjai atomerõmû bejárata elõtt a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. május 1-jén. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij Fotó: Szergej Ilnyickij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüzérségi lövések érték pénteken az ukrajnai háborúban a zaporizzsjai atomerőművet, Európa legnagyobbját, amiért a szemben álló felek egymást vádolják.
Az orosz védelmi minisztérium azt közölte: kis híja volt, hogy az ukrán erők lövései miatt radioaktív szennyezőanyag kerül a környezetbe. De így is lecsökkent az egyik reaktor termelőkapacitása, egy másik áramellátása pedig megszűnt. Sőt, a közeli Enerhodar városban áramkimaradást és vízellátási gondokat okozott az erőmű sérülése – olvasható a minisztérium közleményében.
Az Energoatom azt közölte, hogy az orosz hadsereg lövései eltalálták az erőművet, de az továbbra is működik – a hat reaktorból kettő termel –, és nincs radioaktív sugárzás.

Borítókép: Az orosz hadsereg által szervezett mariupoli sajtóút során készült kép egy gépfegyveres katonáról a zaporizzsjai atomerőmű bejárata előtt a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. május 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.