Moszkva nem erősítette meg az ukrán bérgyilkosnő halálának hírét

Az Exxpress vasárnap arról írt: tizenhét késszúrással ölték meg Natalja Vovkot.

Magyar Nemzet
2022. 08. 29. 9:18
DUGIN, Alekszandr
Moszkva, 2022. augusztus 23. Alekszandr Dugin orosz ideológus a meggyilkolt lánya, Darja Dugina újságíró, filozófus ravatalán a moszkvai Osztankinói tévétoronyban 2022. augusztus 23-án. A 29 éves újságírónõvel pokolgépes merénylet végzett augusztus 20-án. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az ukrán állampolgárságú Natalja Vovkot gyanúsította meg Dugina meggyilkolásával. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem Moszkvában, sem Bécsben nem tudták megerősíteni vasárnap azokat a sajtóban megjelent híreket, amelyek szerint tizenhét késszúrással megölték az ukrán Natalja Vovkot, akit Darja Dugina orosz újságírónő meggyilkolásával vádol Moszkva. A hétvégén a Telegram üzenetküldő csatornán megjelent értesüléseket Vovk megöléséről az Exxpress című osztrák hírportál is megírta, ám az osztrák belügyminisztérium a TASZSZ orosz hírügynökséggel közölte: „Semmit sem tudunk erről az esetről, ezért nem is tudjuk megerősíteni az információt.”

A Vlagyimir Putyin orosz elnök ideológusának tartott Alekszandr Dugin filozófus lánya augusztus 20-án vesztette életét, amikor gépkocsiját felrobbantották Moszkva közelében. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint a gyilkosság mögött az ukrán szakszolgálatok állnak, az elkövető pedig az ukrán állampolgárságú Natalja Vovk volt, aki július 23-án érkezett Oroszországba a lányával, majd a merényletet követően Észtországba távozott.

Az osztrák Kronen Zeitung napilap múlt héten arról számolt be, hogy Natalja Vovkot egy gyermek – vélhetően a kislánya – és két nő társaságában látták múlt hétfő este Bécsben egy szállodában, a városi főpályaudvar közelében. A lap ugyanakkor hozzátette, Natalja továbbmenekülhetett a városból. Az Exxpress pedig vasárnap azt közölte – a helyszín megjelölése nélkül –, hogy a nőt egy bérlakásban holtak találták meg, tizenhét késszúrással végeztek vele. A Telegramon fotókat is közzétettek az állítólagosan meggyilkolt Vovkról.

Az Exxpress azonban már hétfőn azt írja: Moszkva sem tudta megerősíteni az ukrán nő meggyilkolásáról szóló híreket. Az osztrák hírportál szerint egy titkosszolgálat elterelő akciójáról lehet szó. A lap azonban úgy véli, nem lenne meglepő, ha megrendelői végezni próbálnának Vovkkal, aki letartóztatása esetén felfedhetné személyazonosságukat. Az orosz Nyomozó Bizottság szerint nem kizárt, hogy Natalja Vovkon kívül mások is részt vettek Darja Dugina meggyilkolásában.

 

Borítókép: Alekszandr Dugin orosz ideológus a meggyilkolt lánya, Darja Dugina újságíró, filozófus ravatalánál a moszkvai Osztankinói tévétoronyban 2022. augusztus 23-án (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.