Ferenc pápa a királynő hitét és kötelességtudatát méltatta

A katolikus egyházfő a brit királyi családnak címzett részvétnyilvánító üzenetében búcsúzott II. Erzsébettől.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 09. 8:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa a brit királyi családnak címzett részvétnyilvánító üzenetében a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynő hitét és kötelességtudatát méltatta.

 

Mélyen elszomorított, hogy őfelsége II. Erzsébet halálának híréről értesültem, szívélyes részvétem őfelségének (III. Károly királynak), a királyi család tagjainak, valamint az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség lakóinak

 

– áll a katolikus egyházfő táviratában.

„Készséggel csatlakozom a gyászolókhoz, kik imádkoznak a királynő örök nyugalmáért, és tisztelettel adóznak a nemzete és a nemzetközösség nagylelkű szolgálatába állított élete, sziklaszilárd hitvallása Jézus Krisztusban és ígéretei megvalósulásába vetett biztos reménysége előtt” olvasható az üzenetben.

II. Erzsébet királynőként az anglikán egyház feje volt. Először még hercegnőként látogatott el a Vatikánba 1951-ben. Királynőként már XXIII. János pápa fogadta 1961-ben. II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án lépett az Egyesült Királyság trónjára, utódja az eddigi trónörökös, Károly Fülöp Artúr György, aki III. Károly néven fog uralkodni.

Borítókép: II. Erzsébet brit uralkodó megérkezik a Királyi Művészeti Akadémiára Londonban 2018. március 20-án (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.