időjárás -2°C Angelika 2023. január 27.
logo

Finn határőrség: Nőtt a forgalom az orosz határon

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.22. 09:53
Finn határőrség: Nőtt a forgalom az orosz határon

Jelentősen nőtt a forgalom a finn–orosz határon az éjszaka folyamán – közölte a finn határőrség csütörtök reggel. „Egyértelműen növekedtek a számok”, és „határozottan nagyobb a forgalom” – hangsúlyozta a határőrség nemzetközi ügyekért felelős illetékese, Matti Pitkaniitty.

Megjegyezte: 4824 orosz állampolgár érkezett Finnországba a keleti határon szerdán, míg előző héten 3133.

Ugyanakkor szerdán kevesebben keltek át a határon, mint a hétvégén – tette hozzá. A határőrök kilenc ellenőrzőpontnál teljesítenek szolgálatot – mondta el Pitkaniitty. Antti Kaikkonen finn védelmi miniszter szerdán leszögezte: Finnország fokozott figyelemmel követi a helyzetet szomszédságában, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el. Putyin bejelentését követően gyorsan elkapkodták az egyirányú repülőjegyeket Oroszországban, mert sokan attól tartanak, hogy a katonakorú férfiakat nem engedik távozni az országból. Eközben rendőrségi források szerint Norvégiában nem változott a határt átlépő orosz állampolgárok száma.

Borítókép: orosz állampolgárok a finn határon 2022. július 28-án (Fotó: AFP/Alessandro Rampazzo)

Oroszország mozgósít

Hatalmas mértékben nőtt a magánrepülőgépek iránti kereslet Oroszországban

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.