Egy transznemű sportoló súlyos sérülést okozott egy röplabdamérkőzésen

A lány arcát olyan erővel találta el a labda, hogy az agyrázkódáshoz hasonló tüneteket és folyamatos látásproblémát eredményezett.

Forrás: 888.hu2022. 10. 30. 9:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balesetet követően a Cherokee megyei oktatási tanács a múlt hónapban 5-1 arányban szavazta meg, hogy a biológiailag férfi transznemű sportolót alkalmazó Highlands High School elleni összes mérkőzést eltörlik „biztonsági aggályok” miatt. Ebbe beletartoznak az egyetemi és az ificsapat elleni mérkőzések is – írja a 888.hu.

A Hiwassee Dam High School sportolójának az arcát és a nyakát találta el a labda. Az esetről készült videófelvételen látható, hogy a játékos körülbelül egy percig képtelen volt felállni és önállóan járni.

Soha nem hoznék egy gyereket olyan helyzetbe, hogy súlyosan megsérüljön

– mondta Joe Wood, Cherokee megye igazgatósági tagja.

Úgy gondolom, hogy az esély (a sérülésre) ezekben a nem érintkezős sportokban nem nagy. De konkrétan ezen a találkozón egy tapasztalt edző azt mondta, hogy még soha nem látott ilyen ütést. Ez volt az, ami megpecsételte a döntést, legalábbis részemről.

 

Jeff Martin alelnök megemlítette a „versenyelőnyt” is, amelyet a transznemű sportoló alkalmazása okoz, ugyanakkor megjegyezte hogy a döntésüket nem ez befolyásolta, hanem a „biztonsági aggályok”.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.