Elítélik a bukaresti kilencek államfői az ukrán városok orosz bombázását

Elítélik a bukaresti kilencek államfői az ukrán városok tömeges orosz bombázását, amelyet a nemzetközi jog értelmében háborús bűncselekménynek tekintenek – derül ki a kilenc államfő közös közleményéből, amelyet a varsói elnöki hivatal tett közzé.

Forrás: MTI2022. 10. 11. 12:31
null
Kijev, 2022. október 10. Az egyik helyszínen rendõrök Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erõk rakétatámadást intéztek az ukrán fõváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeztetünk, hogy a háborús és emberiesség elleni bűncselekmények soha nem évülnek el

 – szögezi le közleményében a bolgár, a cseh, az észt, a magyar, a lett, a litván, a lengyel, a román és a szlovák államfő, akik közös közleményéhez Észak-Macedónia és Montenegró elnöke is csatlakozott.

Borítókép: illusztráció. Az egyik helyszínen rendőrök Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.