Tizenkilencen haltak meg az orosz légicsapások következtében

Kedd reggel az oroszok újabb csapásokat mértek Zaporizzsja városára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 11. 10:45
null
Kijev, 2022. október 11. Bombatölcsér egy kijevi park játszótere mellett 2022. október 11-én, miután az elõzõ nap az orosz erõk rakétatámadást intéztek az ukrán fõváros ellen. Hat ember életét vesztette, ötven pedig megsebesült. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi összesítések alapján tizenkilencen meghaltak és 105-en megsebesültek az Ukrajnára mért tömeges orosz légicsapásokban hétfőn – közölték a helyi hatóságok a Telegramon kedden. A korábbi hírek tizennégy halottról szóltak.

 

A hétfői légitámadás volt a legkiterjedtebb az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta. Június vége óta először Kijevet is támadták.

 

A rakéta- és dróntámadások lakott területeket és polgári infrastruktúrát értek. Országszerte több mint háromszáz település maradt elektromosság nélkül, miután a támadásokban megsérült az áramhálózat. Denisz Smihal ukrán miniszterelnök jelezte: tizenegy fontos létesítmény rongálódott meg nyolc térségben, a fővároson kívül.

 

Ukrajna bejelentette, hogy a támadások nyomán felfüggeszti az áramszállítást Európába.

 

A légicsapásokat az ENSZ és számos ország elítélte.

Kedd reggel az oroszok újabb csapásokat mértek Zaporizzsja városára, ahol az elmúlt hetek támadásai hatalmas pusztítást végeztek. Tizenkét Sz–300-as rakéta hullott a polgári infrastruktúrára, és egy ember életét vesztette – tájékoztattak a hatóságok.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a hétfői támadás válasz volt a Krím félszigetre vezető hídon elkövetett robbantásra, amelynek végrehajtásával Ukrajnát vádolta meg.

 

Borítókép: bombatölcsér egy kijevi park játszótere mellett 2022. október 11-én, miután az előző nap az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.