Kijevvel tárgyalna Teherán az oroszok által bevetett iráni drónokról

A perzsa ország bár jó kapcsolatokat ápol Moszkvával, nem akar közvetlenül részt venni a háborúban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 29. 11:57
Russian drone strikes hit Ukraine's capital Kyiv
KYIV, UKRAINE - OCTOBER 17: People leave the area after Russian attacks in Kyiv, Ukraine on October 17, 2022. It was reported that at least four explosions were heard in Ukraine’s capital Kyiv on Monday as authorities reported attacks by Russian kamikaze drones. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irán készen áll közvetlenül megvitatni Ukrajnával az Oroszország által használt iráni drónok kérdését – jelentette ki Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter.

A külügyi tárca honlapján közzétettek szerint a miniszter telefonon beszélt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, akinek elmondta, hogy Irán kész az ügyet megvitatni kétoldalú technikai találkozókon.

Amirabdollahián elismerte, hogy Irán jó kapcsolatokat ápol és régre visszanyúló katonai együttműködést tart fenn Oroszországgal, de azt is hangsúlyozta, hogy Teherán ellenzi az ukrajnai háborút, és nem akar közvetlenül részt venni a konfliktusban. Az ukrán hadsereg pénteken azt közölte, hogy már több mint háromszáz iráni kamikaze drónt lőttek le országuk felett. Az ukrán légierő egy szóvivője azt mondta, értesüléseik szerint Oroszország 2400 Sahed–136 típusú drónt rendelhetett Irántól. Az iráni vezetés mindeddig tagadta, hogy ilyen eszközökkel látná el Oroszországot.

Borítókép: Orosz támadás érte Kijev városát 2022. október 17-én (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Metin Aktas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.