Küszöbön állhat a döntés, hogy vádat emelnek-e Hunter Biden ellen

Az FBI ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek az amerikai elnök fia ellen.

Forrás: MTI2022. 10. 07. 20:24
President Biden Hosts Annual White House Easter Egg Roll
US-PRESIDENT-BIDEN-HOSTS-ANNUAL-WHITE-HOUSE-EASTER-EGG-ROLL Fotó: DREW ANGERER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek Hunter Biden, az amerikai elnök fia ellen – írta csütörtökön a The Washington Post.

A lap értesülése szerint a 2018 óta zajló szövetségi vizsgálat alapos bizonyítékot talált arra, hogy a lobbistaként ismert Hunter Bident adócsalás és fegyverbirtokláshoz kapcsolódó hamis nyilatkozat gyanújával vád alá helyezzék.

A vádemelésről a nyomozást felügyelő szövetségi ügyésznek, Davis Weissnek kell döntenie, akit Donald Trump elnöksége idején neveztek ki. Az ügyész szóvivője a Fox News beszámolója szerint nem válaszolt arra a kérdésre, hogy összehívta-e már a vádesküdtszéket, de a csatorna más forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a döntés küszöbönáll.

Hunter Biden ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy ügyfelét nem keresték meg a szövetségi hatóságok. Chris Clark ugyanakkor az NBC News hírcsatornának küldött közleményében azt írta, hogy szövetségi bűncselekmény, ha egy szövetségi ügynök vádesküdtszék által tárgyalt ügyben információt szivárogtat ki, mint ez esetben történt. A jogi képviselő hozzátette, hogy az igazságügyi minisztériumtól sürgős vizsgálatot és felelősségre vonást várnak el.

A The Washington Post cikke szerint a 2018-ban indult FBI-nyomozás eleinte Hunter Biden tengerentúli üzleti és tanácsadói tevékenységének pénzügyi részeire koncentrált, majd a vizsgálat az üzletember adóbevallására és egy lőfegyver megvásárlásához kapcsolódó jogi nyilatkozatra terelődött.

A nyomozás állásáról először a Fox News adott hírt még júliusban, amikor azt közölte, hogy a nyomozás kritikus szakaszba jutott.

Egy tényleges vádemelés a választások előtt egy hónappal politikai értelemben rosszul jönne a demokratáknak.

Borítókép: Hunter Biden (Forrás: Europress-AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.