időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Novák Katalin államfő az üzbég kollégáját fogadta

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.04. 15:55 2022.10.04. 15:57
Novák Katalin államfő az üzbég kollégáját fogadta

Savkat Mirzijojevet, az Üzbég Köztársaság elnökét fogadta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Budapesten, a Sándor-palotában.

A két elnök megállapodott abban, hogy a béke és a biztonság kiemelten fontos számukra, Üzbegisztán és Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíteni fogják, valamint mindent megtesznek a gyermeket nevelő szülők támogatásáért

 – olvasható Novák Katalin keddi bejegyzése a közösségi oldalán.

Novák Katalin emlékeztetett:

Üzbegisztán szomszédságában, Afganisztánban évek óta nincs béke, most pedig Magyarország szomszédjában, Ukrajnában is háború dúl.

Mint írja, Magyarország a Nyugat és a Kelet közötti gazdasági együttműködés központja. Üzbegisztán és Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíteni fogják, különösen az energetikai, a pénzügyi és egészségipari területeken.

Posztjában Novák Katalin kiemelte: nemzeteink jövőjének záloga a család, mindent megtesznek tehát annak érdekében, hogy támogassák a gyermeket nevelő szülőket.

Novák Katalin örömmel fogadta, hogy Savkat Mirzijojev elnöknek szándékában áll Budapesten nagykövetséget nyitni, emellett kitért arra is, hogy köszönettel elfogadta a meghívást Üzbegisztánba, így a közeljövőben Taskentben folytathatják a megbeszélést.

Borítókép: Novák Katalin magyar köztársasági elnök Savkat Mirzijojev üzbég elnököt fogadta a Sándor-palotában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.