időjárás -1°C Aranka 2023. február 8.
logo

Megszaporodtak Amerikában az egyházellenes és abortuszpárti erőszakos támadások

Forrás: Mandiner
2022.11.20. 14:03 2022.11.20. 14:15
Megszaporodtak Amerikában az egyházellenes és abortuszpárti erőszakos támadások

Christopher Wray, az FBI igazgatója megerősítette, hogy nyomoznak az egyházellenes, és életpárti (abortuszt ellenző) csoportok ellen elkövetetett bűncselekmények ügyében – írja a CNA.

Az abortusszal kapcsolatos támadások és bűncselekmények hetven százalékát az amerikai Legfelsőbb Bíróság tavaszi döntése óta, amivel az abortusz szabályozását visszautalta tagállami szintre, az életpárti csoportok ellen követik el. A baloldal a döntést az abortusz szigorításaként értelmezte.

Wray egy november 15-i szenátusi meghallgatáson azt mondta, nem érdekli, ki melyik oldallal van, minden erőszakos ügyben nyomoznak – olvasható a Mandiner cikkében.

Az FBI-igazgatót Rick Scott floridai szenátor kérdezte az egyházak, életpárti csoportok és terhesközpontok ellen abortuszpártiak által elkövetett támadásokról.

Szeptember 22-éig a CNA 33 templom elleni, 55 terhességgondozó központ elleni, három politikai szervezet elleni és egy anyaközpont elleni olyan támadást számolt össze, amely mögött abortuszpártiak állnak, akik alpári graffitik, rongálás, fenyegetések, lopás és mérgezések elkövetésében bűnösök.

A Washington Examiner szerint az előző két évben 160 katolikusellenes támadás történt.

A november 15-i szenátusi meghallgatás előzménye az volt, hogy republikánus képviselők egy csoportja hangot adott azon véleményének, hogy az FBI aránytalanul koncentrál életvédő csoportok tetteire, és ignorálja az ellenük elkövetett akciókat.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Christopher Wray, az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) igazgatója  (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.