Mol: A stratégiai készletek elegendők

„Figyelemmel kísérjük az eseményeket” – reagált a társaság a Barátság kőolajvezeték leállására.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 15. 19:38
Borítókép: A százhalombattai dunai finomító (Fotó: Kurucz Árpád)
Borítókép: A százhalombattai dunai finomító (Fotó: Kurucz Árpád)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol felkészült arra, hogy folyamatosan biztosítani tudja az ország és a régió energiaellátását – közölte a Mol Magyarország kedden az MTI-vel arra reagálva, hogy egy rakétatámadás miatt leállt a Barátság kőolajvezeték.

Mint írták, üzemi készleteik, valamint Magyarország stratégiai készletei elegendők ahhoz, hogy a százhalombattai finomító működése a kár elhárításáig tartó átmeneti időszakban folyamatos maradjon.

Az összegzés felidézi, hogy az ukrán olajvezeték-rendszer irányítójának tájékoztatása szerint orosz tüzérségi találat ért Ukrajnában a belorusz határhoz közel egy transzformátorállomást, amely a Barátság kőolajvezeték egyik szivattyúállomásának működtetéséhez szolgáltat elektromos áramot.

A találat következtében a vezetéken a Magyarország, Csehország és Szlovákia felé történő kőolajszállítások ideiglenesen leálltak.

„Figyelemmel kísérjük az eseményeket, és az ukrán partnerekkel közösen vizsgáljuk a Barátság vezeték újraindításának feltételeit” – olvasható a Mol közleményében.

 

Borítókép: A százhalombattai dunai finomító (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.