időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

Putyin: Moszkva átveheti Washingtontól a lefegyverző csapás koncepcióját

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.09. 16:30 2022.12.09. 16:38
Putyin: Moszkva átveheti Washingtontól a lefegyverző csapás koncepcióját

Oroszország biztonsága szavatolásához fontolóra veheti, hogy átvegye az amerikaiaktól a lefegyverző csapás koncepcióját − jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteki biskeki sajtótájékoztatóján.

Először: az Egyesült Államoknak van egy megelőző csapás elmélete. Másodszor: egy lefegyverző csapásmérő rendszer fejlesztésén dolgoznak. Mi is ez? Ez egy modern, éltechnológiai eszközökkel a vezetési pontok ellen végrehajtandó támadás, amely megfosztja az ellenséget az irányítórendszerektől

− mondta Putyin. −Ha már erről a lefegyverző csapásról beszélünk, talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy átvegyük amerikai partnereink fejlesztéseit, és a biztonságuk szavatolására vonatkozó elképzeléseiket? −tette fel a kérdést.
 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében tárgyal az orosz Biztonsági Tanács tagjaival a moszkvai Kremlben 2022. december 6-án (Fotó: MTI/AP/Kreml/Pool/Mihail Mecel)

Háború Ukrajnában

Magyarország álláspontja világos a háború kezdete óta

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.