Dömötör Csaba: Németországban ünnepli a baloldal az új akkumulátorgyárat

A magát zöldnek állító hazai baloldal erőszakosságig terjedő vehemenciával támadt neki a debreceni CATL akkumulátorgyár-beruházásnak.

MAGYAR NEMZET
Forrás: FACEBOOK2023. 01. 26. 22:55
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. július 21. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. július 20-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van itt egy motoszkáló furcsaság. A magát zöldnek állító hazai baloldal erőszakosságig terjedő vehemenciával támadt neki a debreceni CATL akkumulátorgyár-beruházásnak. Németországi szövetségeseik és társaik (hogy a szponzor szót ne használjam) tapsolnak, amiért ugyanez a vállalat Türingiában nyitja meg első európai akksiüzemét. Abban a Türingiában, ahol zöld-szocialista koalíció kormányoz. Ott a lehető legnagyobb lelkesedéssel üdvözölték a gyárat. A zöld környezetvédelmi miniszter az engedélyezési eljárást is gyorsította, és kifejezetten „zöld akkumulátorgyárként” hivatkoznak az egészre - írja Dömötör Csaba Facebook-bejegyzésében.

A türingiai gazdasági miniszter szerint

egy ilyen megaberuházás jelentőségét egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni. Lehet, hogy éppen ennek köszönhetően történik meg végre a technológiai áttörés az elektromos mobilitásban Németországban.

Tehát, amiről azt állítják, hogy elpusztítja a környezetet Debrecenben, az a környezetvédelem zászlóshajója lehet Németországban.

Megint egyre inkább kilógicsál az ordas nagy lóláb. Nem az a bajuk, hogy akkumulátorgyár épül, hanem az, hogy Magyarországon. A hazai baloldal meg csatlakozik a kampányukhoz. Ennél már csak az lenne a durvább, ha ezért pénzt kapnának a mancsukba külföldről. Mondjuk dollárban - fejtette ki véleményét az államtitkár a Facebook-bejegyzésében.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/ Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.