Folytatódik a Biden-botrány: az FBI újabb titkosított iratokat talált

Robert Hur független különleges ügyész folytatja le a vizsgálatot az elnöknél talált titkosított iratok ügyében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 22. 9:24
BIDEN, Joe
Nusa Dua, 2022. november 15. Joe Biden amerikai elnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezetõ feltörekvõ országát, valamint az Európai Uniót tömörítõ húszas csoport, a G20 csúcstalálkozójának ülésén az indonéziai Bali szigetén fekvõ Nusa Dua luxusüdülõhelyen 2022. november 15-én. MTI/EPA/AFP pool/Bay Ismoyo Fotó: Bay Ismoyo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) emberei is házkutatást tartottak Joe Biden amerikai elnök delaware-i házában, és újabb, bizalmas minősítésű iratokat találtak, amelyeket átadtak az igazságügyi minisztériumnak – közölte szombaton Biden saját ügyvédje. A nyomozók bizonyos kéziratokat is lefoglaltak.

Az FBI-nak még nem volt engedélye a pénteki házkutatásra, Biden ennek ellenére már lehetővé tette azt. Ettől függetlenül az intézkedésnek nagy jelentősége van, és csak növelte a helyzet kínosságát az elnök számára.

Ügyvédei ugyanis egy héttel, illetve tíz nappal korábban is bizalmas dokumentumok megtalálásáról számoltak be, amelyeket az igazságügyi minisztérium emberei először az elnök egyik volt washingtoni irodájában, a Penn Biden Centerben, majd a delaware-i házában találtak.

Most pénteken is hat olyan dokumentum került elő, amely bizalmas jelzéssel van ellátva; az iratok Biden szenátorsága, illetve alelnöksége idején keletkeztek – közölte Bob Bauer ügyvéd.

Merrick Garland igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az ügyben indított vizsgálat lefolytatására.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozójának ülésén az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 15-én. (Forrás: MTI/EPA/AFP pool/Bay Ismoyo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.