Ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben

A támadót meglőtték, a két sebesültet súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 28. 11:29
BENGVÍR, Itamár
Jeruzsálem, 2023. január 3. Palesztinok ülnek a jeruzsálemi Templom-hegyen lévõ Al-Aksza mecsetnél 2023. január 3-án. A palesztinok elítélték, és példa nélküli provokációnak nevezték, hogy az elõzõ napon Itamár Bengvír, az ultranacionalista Zsidó Erõ (Ocma Jehudit) pártot vezetõ izraeli nemzetbiztonsági miniszter elsõ hivatalos szereplése során Jeruzsálem vitatott hovatartozású, a zsidó és az iszlám vallás számára is komoly jelentõséggel bíró helyszínét kereste fel. MTI/AP/Maya Alleruzzo Fotó: Maya Alleruzzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délben ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben; legalább ketten megsebesültek, az elkövető egy 13 éves palesztin fiú – közölték a hatóságok. A támadásban egy 47 éves férfit és 23 éves fiát érte találat. Eszméletüknél voltak, amikor kórházba szállították őket Kelet-Jeruzsálemből, az óváros közeléből. A mentők tájékoztatása szerint közepesen súlyos és súlyos sérülést szenvedtek.

A támadót meglőtték, és a rendőrök őrizetbe vették. A helyszínt lezárták. A rendőrség szóvivője terrortámadásnak nevezte a történteket.

A támadás egy nappal azután történt, hogy péntek este egy gázai övezeti férfi tüzet nyitott egy kelet-jeruzsálemi zsinagóga előtt. A terrortámadásban hét ember meghalt. A 21 éves elkövetőt a rendőrök menekülés közben lelőtték. A lövöldöző a Gázai övezetet irányító iszlamista terrorszervezethez, a Hamászhoz tartozott. A szervezet péntek este jelentette be, hogy a jeruzsálemi merénylet „bosszú és magától értetődő válasz” volt az izraeli hadsereg Dzseninben, Ciszjordánia északi részén végrehajtott, kilenc palesztin halálával végződő csütörtöki razziájára. Az izraeli rendőrség szombat délelőtti tájékoztatása szerint a pénteki lövöldözéssel összefüggésben 42 embert vettek őrizetbe.

 

Borítókép: Palesztinok ülnek a jeruzsálemi Templom-hegyen levő al-Aksza mecsetnél 2023. január 3-án (Fotó: MTI/AP/Maya Alleruzzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.