időjárás 15°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Szijjártó Péter: A terrorizmus minden formáját határozottan elítéljük

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.28. 12:05 2023.01.28. 14:29
Szijjártó Péter: A terrorizmus minden formáját határozottan elítéljük

Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, a közel-keleti térség békéjében és stabilitásában vagyunk érdekeltek – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter szombaton.

A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy péntek este újabb, megdöbbentő terrortámadás történt Izraelben, amelynek következtében nyolcan meghaltak, tucatnyian pedig megsebesültek.

Mint a Facebook-bejegyzésben olvasható,

támogatjuk az Ábrahám Megállapodások végrehajtását és továbbvitelét, egyben pedig elismerjük Izrael önvédelemhez való jogát.

A miniszter hozzátette: őszinte részvétüket fejezik ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sebesülteknek gyors felépülést kívánnak.

Ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben

Szombat délben ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben; legalább ketten megsebesültek, az elkövető egy 13 éves palesztin fiú – közölték a hatóságok. A támadásban egy 47 éves férfit és 23 éves fiát érte találat. Eszméletüknél voltak, mikor kórházba szállították őket. A mentők tájékoztatása szerint közepesen súlyos és súlyos sebesülést szenvedtek.

A rendőrség lelőtte a támadót, aki a közlések szerint egy 13 éves palesztin származású fiú volt. A helyszínt a kiérkező sürgősségi ellátás és biztonsági erők biztosították. A rendőrség szóvivője terrortámadásnak nevezte a történteket.

Antony Blinken: Az Egyesült Államok elítéli a jeruzsálemi terrortámadást

Antony Blinken amerikai külügyminiszter helyi idő szerint péntek éjjel közzétett nyilatkozatában elítélte a péntek este egy jeruzsálemi zsinagógában történt fegyveres támadást.

Az Egyesült Államok a lehető leghatározottabban elítéli a  borzasztó terrortámadást

– olvasható a külügyminiszter nyilatkozatában.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.