Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Felfoghatatlanul sok emberáldozatot követel az orosz–ukrán háború + videó

Egy friss közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a németek többsége elutasítja, hogy Németország vadászgépeket küldjön Ukrajnának. Zelenszkij ígéretet kapott nyugati országoktól a Leopard típusú harckocsik szállítására. Mindeközben folyamatosan nő az áldozatok száma, újabb és újabb tömegsírokról kerülnek elő felvételek.

MAGYAR NEMZET
Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2023. 02. 20. 13:46
Harkiv, 2022. szeptember 16. Sírokat tárnak fel egy temetõben, a kelet-ukrajnai Harkiv megyében néhány nappal korábban visszafoglalt Izjumban 2022. szeptember 16-án. Egy megyei rendõri vezetõ szerint több mint 440 ember elföldelt maradványait találták meg a sírokban. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németek többsége nem támogatja az Ukrajnának szánt vadászrepülőgép-szállításokat – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amit az ARD készített a Morgenmagazin számára. A válaszadók 64 százaléka volt a szállítás ellen, 23 százaléka volt mellette és 13 százalékuk volt bizonytalan olvasható a V4NA cikkében.

A lap hozzáteszi, hogy a pártpreferenciákat tekintve

 

 a jobboldali AfD szavazói (86 százalék) és a Baloldali Párt támogatói (81 százalék) ellenezték az ilyen haditechnikai eszközök szállítását, de Zöldek és az FDP szavazói is túlnyomórészt elutasítóan viszonyultak a kérdéshez.

 

A kérdés azután merült fel, hogy miután Ukrajna ígéretet kapott több nyugati országtól is Leopard típusú harckocsik szállítására, újabb kéréssel fordult hozzájuk: a nyugati gyártmányú vadászbombázókat szeretnének kapni, hogy a levegőben is megerősítsék csapataikat.

Az elmúlt hónapokban azt lehetett látni egyébként, hogy soha nem tapasztalt szinten vetnek be drónokat a háborúban mindkét fél részéről, amelyek nagy pontossággal óriási pusztítást tudnak okozni – írják.

A V4NA cikke szerint a drónok bevetése azért lendült fel, mert ezek az eszközök viszonylag olcsók, jól irányíthatóak, és a használatuk nem kockáztatja annyi katona életét. Ugyanakkor hatékonyak, és a karbantartásuk is viszonylag könnyű, és mind emberi, mind jármű- vagy épületcélpontok esetén használhatók. A dróntámadásoknak nemcsak a háborús felek lesznek az áldozatai. Sokszor civilek is belehalnak ezekbe a támadásokba.

Az ukrajnai háborúban napról napra több a halott, az elesett katonáknak bajtársaik kénytelenek tömegsírokat is ásni. 

Nemegyszer civilek is jelöletlen tömegsírba kerülnek. Sokan hónapok óta nem hallottak a fronton szolgáló családtagjaikról, de nagy a száma azoknak is, akik már eltemették rokonaikat. Az ukrán temetőkben rengeteg az új sír, egymást érik a temetések olvasható a V4NA cikkében.

A V4NA hozzátette, hogy olyan sok a halott, hogy nincs idő rendes temetést tartani mindenkinek, ezért a halottaskocsik felsorakoznak a temetőben, egyenként nyitják ki az ajtókat, és a pap furgonról furgonra járva áldja meg a halottakat.

Borítókép: sírokat tárnak fel egy temetőben, a kelet-ukrajnai Harkiv megyében néhány nappal korábban visszafoglalt Izjumban 2022. szeptember 16-án. Egy megyei rendőri vezető szerint több mint 440 ember elföldelt maradványait találták meg a sírokban (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.