Macron legyőzné, de nem zúzná szét Oroszországot

A francia elnök szerint mindenesetre most nem a párbeszédnek van itt az ideje.

Magyar Nemzet
2023. 02. 19. 9:15
MACRON, Emmanuel
München, 2023. február 17. Emmanuel Macron francia elnök beszédet mond az 59. müncheni biztonságpolitikai konferencia kezdõnapján, 2023. február 17-én. MTI/EPA/Szilágyi Anna Fotó: Szilágyi Anna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt akarom, hogy Oroszország vereséget szenvedjen Ukrajnában, és hogy Ukrajna megvédhesse pozícióit. Másokkal ellentétben én viszont nem gondolom, hogy Oroszország totális legyőzésére kellene törekednünk, hogy saját területén kellene támadnunk – magyarázta álláspontját a francia sajtónak adott interjúban a müncheni biztonságpolitikai konferencia margóján Emmanuel Macron.

A francia elnök világossá tette: Franciaországnak nem célja szétzúzni Oroszországot.

Óva intett attól a felvetéstől is, hogy valamiféle rezsimváltás Moszkvában megoldaná a helyzetet, figyelmeztetett: a világon az effajta próbálkozások mindig kudarcot vallottak. 

Attól sem riadt vissza, hogy kimondja: a végső célnak a béketárgyalásoknak kell lennie. Viszont úgy vélte, hogy egyelőre ennek még nincs itt a párbeszéd ideje, a nyugati segítséggel megtámogatott ukrán katonai erőfeszítések fogják vissszakényszeríteni az oroszokat a tárgyalóasztalhoz.

Emmanuel Macronra korábban bírálatok özöne zúdult, mert azt mondta, Oroszországot nem szabad megalázni. Az ukránok erre úgy reagáltak, hogy az oroszok megalázzák önmagukat.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök beszédet mond az 59. müncheni biztonságpolitikai konferencia kezdőnapján, 2023. február 17-én. (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.