időjárás 19°C Róbert 2023. június 7.
logo

Migránsoknak iratokat hamisító bűnözőket fogtak el Spanyolországban

Tóth Brigitta
2023.02.08. 10:32 2023.02.08. 10:38
Migránsoknak iratokat hamisító bűnözőket fogtak el Spanyolországban

Bevándorlóknak iratokat hamisító hálózatot számoltak fel a rendőrök Madridban és Toledóban. Három férfit tartóztattak le, egy román, egy spanyol és egy marokkói állampolgárt, akik egy olyan bűnszervezet-hálózat tagjai voltak, amely tucatjával hamisított iratokat annak érdekében, hogy illegális migránsoknak teremtsék meg a lehetőséget a spanyolországi belépéshez és letelepedéshez.

A nyomozás tavaly februárban kezdődött, amikor felderítettek egy Törökországba tartó szállítmányt. A kettős fenékkel álcázott hajóban eredeti, hiteles spanyol útlevelet találtak, melynek az összes oldala üres volt. 

Tovább folytatták az ügy felgöngyölítését, melynek eredményeképp eljutottak egy tökéletesen szervezett csoporthoz, melyen belül különböző funkciókat betöltő személyek voltak, akik amellett, hogy hamisítottak, képesek voltak ügyfeleket is szerezni, akiknek kiállították a személyi igazolványokat, a lakcímkártyákat és a jogosítványokat is.

A rendőrök végül idén január elején házkutatást tartottak két toledói és egy madridi lakásban, ahol egy pont az ilyen típusú iratok gyártására alkalmas speciális nyomtatót és más eszközöket találtak. Lefoglaltak továbbá már kész, hamis okmányokat, igazolványképeket, bélyegzőket, hamisítandó orvosi recepteket, illetve kábítószert és különböző fegyvereket is.

A bűnszervezet most letartóztatott három tagját egyebek mellett közokirat-hamisítás, közegészség elleni bűncselekmény és illegális fegyvertartás miatt vonják felelősségre a madridi Alcobendasban.

Borítókép: Illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvő Arrecife kikötőjében február 5-én (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.