Migránsoknak iratokat hamisító bűnözőket fogtak el Spanyolországban

A bűnszervezet három tagja személyazonosító igazolványtól kezdve a jogosítványig bármit képes volt legyártani a dél-európai országba készülő illegális bevándorlóknak.

Tóth Brigitta
2023. 02. 08. 10:32
null
Arrecife, 2023. február 5. Európába igyekvõ afrikai illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjébe 2023. február 5-én. A spanyol tengeri mentõszolgálat hajója két csónakból 112 migránst 93 férfit, 15 nõt és 4 kiskorút vett fedélzetére a sziget közelében. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevándorlóknak iratokat hamisító hálózatot számoltak fel a rendőrök Madridban és Toledóban. Három férfit tartóztattak le, egy román, egy spanyol és egy marokkói állampolgárt, akik egy olyan bűnszervezet-hálózat tagjai voltak, amely tucatjával hamisított iratokat annak érdekében, hogy illegális migránsoknak teremtsék meg a lehetőséget a spanyolországi belépéshez és letelepedéshez.

A nyomozás tavaly februárban kezdődött, amikor felderítettek egy Törökországba tartó szállítmányt. A kettős fenékkel álcázott hajóban eredeti, hiteles spanyol útlevelet találtak, melynek az összes oldala üres volt. 

Tovább folytatták az ügy felgöngyölítését, melynek eredményeképp eljutottak egy tökéletesen szervezett csoporthoz, melyen belül különböző funkciókat betöltő személyek voltak, akik amellett, hogy hamisítottak, képesek voltak ügyfeleket is szerezni, akiknek kiállították a személyi igazolványokat, a lakcímkártyákat és a jogosítványokat is.

A rendőrök végül idén január elején házkutatást tartottak két toledói és egy madridi lakásban, ahol egy pont az ilyen típusú iratok gyártására alkalmas speciális nyomtatót és más eszközöket találtak. Lefoglaltak továbbá már kész, hamis okmányokat, igazolványképeket, bélyegzőket, hamisítandó orvosi recepteket, illetve kábítószert és különböző fegyvereket is.

A bűnszervezet most letartóztatott három tagját egyebek mellett közokirat-hamisítás, közegészség elleni bűncselekmény és illegális fegyvertartás miatt vonják felelősségre a madridi Alcobendasban.

Borítókép: Illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvő Arrecife kikötőjében február 5-én (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.