Putyin atomfegyver-hordozói harminc év után először szálltak vízre

Taktikai nukleáris fegyvereket szállító orosz hajók lepték el a Balti-tengert.

Magyar Nemzet
Forrás: Independent2023. 02. 16. 14:41
null
Oroszország, 2023. január 4. Az orosz védelmi minisztérium által 2023. január 4-én közreadott videóról készített kép a hiperszonikus Cirkon robotrepülõgépekkel felfegyverzett Admiral Gorskov orosz fregatt hadrendbe állításáról. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Taktikai nukleáris fegyvereket szállító orosz hajók lepték el a Balti-tengert – írja az Independent.

Egy norvég hírszerzési jelentés szerint Oroszország atomfegyverrel felszerelt hajókat telepített a Balti-tengerre.

Az Independent azt írja: a hírszerző szolgálat február 13-án közzétett éves jelentése szerint a hajók az orosz Északi Flottához tartoznak. 

A flotta hadihajói a szovjet korszakban rendszeresen mentek ki a tengerre nukleáris fegyverekkel, de azóta ez az első alkalom, hogy az Orosz Föderáció bevetette azokat

– tájékoztat cikkében az Independent.

Borítókép: illusztráció. Az orosz védelmi minisztérium által 2023. január 4-én közreadott videóról készített kép a hiperszonikus Cirkon robotrepülőgépekkel felfegyverzett Admiral Gorskov orosz fregatt hadrendbe állításáról (Fotó: MTI/EPA/orosz védelmi minisztérium)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.