Újabb túlélőkre bukkantak a földrengés utáni kilencedik napon Törökországban

További túlélők megtalálásának az idő előrehaladtával egyre kisebbek az esélyei.

Magyar Nemzet
2023. 02. 15. 22:49
null
Kahramanmaras, 2023. február 15. Hozzátartozójuk romok alóli kiásására várnak emberek a törökországi Kahramanmarasban 2023. február 15-én, kilenc nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,7-es és 7,6-es erõsségû két földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 40 ezret. MTI/AP/Huszein Malla Fotó: Huszein Malla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Törökországban és Szíriában hatalmas pusztulást okozó földrengések után kilenc nappal újabb túlélőket találtak még a romok alatt. Kahramanmaras török városban, egy 42 éves és egy 74 éves nőt, Antalyában pedig egy anyukát két gyerekével sikerült élve kimenteni – tájékoztatott a BBC.

A múlt hétfőn bekövetkezett földrengéseket követően egyre kevesebb az esély arra, hogy további túlélőket találjanak, így egyre inkább a romok eltakarítására összpontosítanak a helyi hatóságok. A két ország területét érintő földrengések halálos áldozatainak száma már meghaladta a negyvenezret.

Borítókép: Hozzátartozójuk romok alóli kiásására várnak emberek a törökországi Kahramanmarasban 2023. február 15-én, kilenc nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,7-es és 7,6-es erősségű két földrengés után (Fotó: MTI/AP/Huszein Malla)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.