Donald Trump: Kedden le fognak tartóztatni, tiltakozzatok!

Donald Trump korábbi elnököt egy régóta húzódó ügy kapcsán vizsgálják, amely szerint korábban nőkkel folytatott szexuális viszonyt, akiket később kampánypénzekből vesztegetett meg, elnyerve a hallgatásukat. A feltételezések szerint a manhattani ügyészség emelhet vádat Trump ellen, akit előbb tanúként hallgatnának meg a bíróságon.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 14:17
TRUMP, Donald
Washington, 2021. január 20. Donald Trump leköszönõ amerikai elnök újságíróknak nyilatkozik a washingtoni Fehér Házból távozóban 2021. január 20-án reggel, Joe Biden demokrata párti megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségének napján. Az ünnepélyes eseményen Donald Trump nem vesz részt. Õ az elsõ elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. MTI/EPA/Pool/Al Drago Fotó: Al Drago
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy utcahosszal vezető republikánus elnökjelöltet, az Egyesült Államok korábbi elnökét jövő hét kedden le fogják tartóztatni. Tiltakozzatok, vegyétek vissza a nemzetünket!

– írta Truth Social közösségimédia-oldalán Donald Trump korábbi amerikai elnök, akit megvesztegetés és kampánypénzek jogtalan felhasználása ügyében vizsgálnak New Yorkban. Trump azt írta, hogy a manhattani ügyészségről származó, „illegálisan kiszivárgott információk” arra utalnak, hogy „az utcahosszal vezető republikánus jelöltet” kedden letartóztatják.

Trump azt nem közölte, milyen vádak alapján intézkednének ellene, de szerinte politikai boszorkányüldözés áldozata. Hangsúlyozta, hogy nem követett el bűncselekményt, és emlékeztette követőit, hogy a vádakat az a korrupt Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész fogalmazta meg ellene, akinek a kampányát a liberális milliárdos, Soros György jelentősen finanszírozta.

Bragg vádja szerint a 2016-os elnökválasztási kampány előtt Trump 130 ezer dollár hallgatási pénzt fizetett Stormy Daniels felnőttfilmes sztárnak, hogy az ne beszéljen korábbi állítólagos viszonyukról. Trump tagadta a hűtlenségét.

Daniels ügyvédje közölte, ügyfele találkozott a manhattani ügyészekkel, és kész tanúként vallomást tenni.

 

Az egykori elnök helyzetét nem segíti, hogy Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 2018-ban bűnösnek vallotta magát a szövetségi kampányfinanszírozási törvény megsértésében – a kampánypézekből fizette ki a nőt –, ezért három év börtönre ítélték.

Az AP hírügynökség úgy tudja: a hatóságok csak készülnek a vádemelésre.

Susan Necheles, Trump egyik ügyvédje úgy fogalmazott: 

Bragg irodája a hónap elején felkérte Trumpot, hogy tanúskodjon az esküdtszék előtt a hallgatási pénzek vizsgálata kapcsán.

 Jogi szakértők szerint ez a közelgő vádemelés előjele.

Borítókép: Donald Trump leköszönő amerikai elnök újságíróknak nyilatkozik a washingtoni Fehér Házból távozóban 2021. január 20-án reggel, Joe Biden demokrata párti megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségének napján. (Forrás: MTI/EPA/Pool/Al Drago)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.