Gender és faji kvóták helyett tehetséget akarnak az amerikaiak

Ellenzi a gender és faji kivételezést az amerikaiak többsége. A választók szerint a vállalatoknak elsősorban a tehetség, a jellem, valamint a minőség alapján kellene vezetőket választani.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 03. 20. 15:12
Toronto,,Canada,-,Feb,1,2019,:,All,Gender,Restroom
1412274404 Fotó: PixneySweden
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint a válaszadók háromnegyede, egészen pontosan a megkérdezettek 87 százaléka támogatja azt, hogy tehetség alapján döntsenek a munkahelyi kiválasztásnál, míg nyolc százalékuk azt gondolja, hogy helyénvaló a gender és faji kvóták alkalmazása. A megkérdezettek öt százalékának nem volt véleménye – írja a Daily Caller a CRC Research poll felmérése alapján, amit a Mandiner szemlézett.

Érdekesség, hogy a válaszadóknál a pártszimpátiából való megosztottság sem figyelhető meg, ugyanis mindkét szekértábor egy véleményen van: a republikánus szavazók 93, a demokrata szavazók 86 és a függetlenek kilencven százaléka gondolja úgy, hogy a tehetséget és a jellemet kellene előtérbe helyezni a kvótákkal szemben.

Ugyanez a helyzet a vállalati vezetőségeknél: 72 százalékuk ellenzi a kvótákat, és csak 22 százalékuk támogatja. Itt viszont már megfigyelhető a pártmegosztottságból adódó különbség: a republikánusok 88 százaléka, míg a demokratáknak 55 százaléka ellenzi. A válaszadók 86 százaléka azon a véleményen volt, hogy a vállalatoknak nem szabadna politizálniuk, valamint 75 százalékuk szerint nem szabadna szerepet vállalniuk a kulturális vitákban. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PixneySweden)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.