időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Gender és faji kvóták helyett tehetséget akarnak az amerikaiak

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2023.03.20. 15:12 2023.03.20. 15:26
Gender és faji kvóták helyett tehetséget akarnak az amerikaiak

Ellenzi a gender és faji kivételezést az amerikaiak többsége. A választók szerint a vállalatoknak elsősorban a tehetség, a jellem, valamint a minőség alapján kellene vezetőket választani.

Több mint a válaszadók háromnegyede, egészen pontosan a megkérdezettek 87 százaléka támogatja azt, hogy tehetség alapján döntsenek a munkahelyi kiválasztásnál, míg nyolc százalékuk azt gondolja, hogy helyénvaló a gender és faji kvóták alkalmazása. A megkérdezettek öt százalékának nem volt véleménye – írja a Daily Caller a CRC Research poll felmérése alapján, amit a Mandiner szemlézett.

Érdekesség, hogy a válaszadóknál a pártszimpátiából való megosztottság sem figyelhető meg, ugyanis mindkét szekértábor egy véleményen van: a republikánus szavazók 93, a demokrata szavazók 86 és a függetlenek kilencven százaléka gondolja úgy, hogy a tehetséget és a jellemet kellene előtérbe helyezni a kvótákkal szemben.

Ugyanez a helyzet a vállalati vezetőségeknél: 72 százalékuk ellenzi a kvótákat, és csak 22 százalékuk támogatja. Itt viszont már megfigyelhető a pártmegosztottságból adódó különbség: a republikánusok 88 százaléka, míg a demokratáknak 55 százaléka ellenzi. A válaszadók 86 százaléka azon a véleményen volt, hogy a vállalatoknak nem szabadna politizálniuk, valamint 75 százalékuk szerint nem szabadna szerepet vállalniuk a kulturális vitákban. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PixneySweden)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.