Nógrádi György: Ebben a háborúban mindkét fél rendkívüli mértékben hazudik

Azt is elmondta, miért.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2023. 03. 29. 12:40
Nógrádi György
Zalaegerszeg, 2021. május 20. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ beszédet mond A jelen technológiai és kulturális kihívásai címû konferencián Zalaegerszegen 2021. május 20-án. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elolvastam a legutolsó orosz és ukrán állásfoglalást, abban az volt benne, hogy gyakorlatilag Bahmutot bevették. A bevevés szélén van, hetven-nyolcvan százaléka a városnak már orosz. Két nappal ezelőtt az ukránok azt mondták, hogy visszaverték az oroszokat, de ebben a háborúban mindkét fél rendkívüli mértékben hazudik, tehát nehéz megmondani – fogalmazott Nógrádi György. 

A biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Napi aktuális című műsorában arról is beszélt, hogy bár az ukránok állandóan bejelentik, hogy támadás lesz, azonban ezekből eddig mindössze egy volt sikeres. Nógrádi György úgy látja, az oroszoknak el kell dönteniük, hogy mi a céljuk, és három választási lehetőségük van:

fegyverszünetet, békét, esetleg további háborút kívánnak.

Továbbá utópiának nevezte az ukránok célját, hogy visszafoglalják a Krímet. Hozzáfűzte, rendkívül érdekes a helyzet, és nagyon nehéz megjósolni a következő lépéseket, főleg azért, mert az ilyen jóslatok kilencven százaléka nem jön be. 

Borítókép: Nógrádi György (Fotó: MTI/Varga György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.