időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Nógrádi György: Ebben a háborúban mindkét fél rendkívüli mértékben hazudik

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV
2023.03.29. 12:40 2023.03.29. 12:43
Nógrádi György: Ebben a háborúban mindkét fél rendkívüli mértékben hazudik

– Elolvastam a legutolsó orosz és ukrán állásfoglalást, abban az volt benne, hogy gyakorlatilag Bahmutot bevették. A bevevés szélén van, hetven-nyolcvan százaléka a városnak már orosz. Két nappal ezelőtt az ukránok azt mondták, hogy visszaverték az oroszokat, de ebben a háborúban mindkét fél rendkívüli mértékben hazudik, tehát nehéz megmondani – fogalmazott Nógrádi György. 

A biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Napi aktuális című műsorában arról is beszélt, hogy bár az ukránok állandóan bejelentik, hogy támadás lesz, azonban ezekből eddig mindössze egy volt sikeres. Nógrádi György úgy látja, az oroszoknak el kell dönteniük, hogy mi a céljuk, és három választási lehetőségük van:

fegyverszünetet, békét, esetleg további háborút kívánnak.

Továbbá utópiának nevezte az ukránok célját, hogy visszafoglalják a Krímet. Hozzáfűzte, rendkívül érdekes a helyzet, és nagyon nehéz megjósolni a következő lépéseket, főleg azért, mert az ilyen jóslatok kilencven százaléka nem jön be. 

Borítókép: Nógrádi György (Fotó: MTI/Varga György)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.